Fin søndag

På søndag var det meldt strålende sol så hele dagen ble tilbragt utendørs.

Vi hadde planlagt en tur til Julholmen med litt fisking og grilling. På Julholmen er det ofte en del andre barnefamilier så jeg vurderte å sette Sara igjen hjemme. Jeg var litt trøtt og sliten etter en lang 17.mai dagen før så jeg hadde egentlig lyst til å ha litt fri. Når jeg er litt lei og ikke helt i humør til å trene hund er det godt å bare dra et sted der jeg vet vi ikke møter andre, så Sara kan løpe fritt uten å bli passet på hele tiden. Men siden hun hadde vært så mye alene på 17.mai tok jeg henne med allikevel.

Hun har store forventninger til det stedet siden vi har vært der mange ganger så det er en tålmodighetsprøve å komme seg fra bilen og ned til sjøen uten at hun stresser seg opp. Jeg ga belønning for kontakt mens vi gikk nedover og innimellom stresset hun seg sånn opp at hun ikke var interessert i godbiten. Da ba jeg henne legge seg og ventet til hun greide å spise, først da gikk vi videre. Det gikk stort sett greit helt til hun fikk øye på sjøen, da ble det en ny omgang med ro-trening. Jeg vil ikke at hun skal stresse seg opp og få storme ned til sjøen. Hun får ikke belønnes ved å løpe til vannet før hun er rolig. Når vi i tillegg må passere andre familier er det en ekstra utfordring, så vi brukte litt lenger tid enn resten av familien på å komme frem. Jeg var forberedt på at det kom til å bli vanskelig for henne, så jeg visste det kom til å ta litt tid. Da er det mye enklere å bevare roen og ikke bli irritert på hunden selv om jeg ikke var i hundetreningshumør akkurat denne dagen.

IMG_8696

Resten av turen oppførte hun seg stort sett bra. Hun løp bort til en dykker en gang og det er jo ikke greit. Når vi er ved vannet er hun mye mer impulsiv og glemmer å tenke seg om. Hun har fortsatt et veldig drag mot alle rundt oss, men vanligvis greier hun å tenke slik at hun velger å ikke løpe bort for å hilse. Skulle ønske det ble en naturlig tanke for henne at det ikke er hennes ansvar å løpe bort til alle vi møter. Vi får bare trene videre og håpe at noe av det er unghund fakter som hun kan vokse av seg også.

Det hun viser at hun har blitt veldig flink til, er å ligge å slappe av sammen med oss. Hun må ikke gjøre noe hele tiden lenger. Det er også veldig behagelig at hun aldri stjeler mat, så selv om barna legger fra seg en nygrillet pølse med brød på bakken så ser hun bare lengselsfullt på den. Det er en fin bonus ved å trene så mye med avstandsbelønning og omvendtlokking i lydigheten, hun tar aldri mat som ligger på bakken før hun får “værsågod” signal.

IMG_8806

IMG_8781

IMG_8866

IMG_8841

Hun fikk også svømt litt igjen, det var lenge siden sist nå. Det har vært dårlig med soldager. Alt i alt var det en fin dag og jeg tror alle koste seg.

Jeg elsker å sitte ved bålet og drikke kaffe og nyte utsikten over fjorden. Jeg fikk slappet av og kost meg, selv om det hadde vært enda mer avslappende uten hund. Men vi hadde nok savnet henne også, dersom hun ikke hadde vært med.

IMG_8711

IMG_8698

IMG_8701

IMG_8721

IMG_8716

IMG_8826

IMG_8763

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.