Fin jakt-trening i Sykkylven

I dag tok jeg og hundene turen til Sykkylven for å trene litt jakt.

Det har blitt skikkelig kaldt her oss hos nå og det kryper ned mot minus. Heldigvis har jeg mye gode ullplagg å ha på meg. I dag var ulljakken fra Canelana god å ha. Jeg hadde også med ull fra Canelana som hundene fikk ligge på, siden det blir en del venting når de er to som er med.

IMG_9134 (800x533)

IMG_9130 (800x534)

Det var frost på bakken og sol da vi kom frem, kjempefint!

Sara fikk prøve seg først. Hun har ikke trent jakt på lenge, det har vært lydighet som har vært prioritert med henne. Så jeg var litt spent på hvordan hun kom til å gjøre det i dag. Jeg har trent feltsøk med henne to ganger, der jeg har prøvd å få henne til å gå lenger ut enn det hun vanligvis gjør.

I dag la jeg og Ann-Olaug ut et stort feltsøk der Sara fikk sitte og se på mens vi la ut feltet. 11 dummyer ble spredt over et stort område. Sara jobbet veldig bra og hentet inn 5 dummyer.

IMG_9788 (800x533)

Etter den 5.dummyen snudde vi oss en annen vei og Ann-Olaug kastet to markeringer som hun fikk hente. Etter det snudde vi oss tilbake til feltet og hun fikk hente en 6.dummy. Flinke Sara, jeg synes hun jobbet så fint. Avleverte alle helt perfekt.

IMG_9794 (800x534)

Så fikk Sara legge seg i bilen og Sol fikk ble med til feltet vi hadde lagt ut. Jeg og Sol har ikke kunne trent på slike store vanskelige felt før, fordi hun har tullet mye med å bytte dummy og gjøre andre ting enn å komme inn med den etter funn. Nå var det spennende å se om dette ble for vanskelig for henne etter all treningen vår på grunnapporten hjemme.

Jeg la ut en enkel dummy utenfor feltet først, bare for å minne henne på hva vi hadde trent på. Så sendte jeg henne ut i feltet uten noen påvirkning. Sol søkte og jobbet bra, men gjorde ingen funn siden Sara hadde plukket de nærmeste dummyene. Ann-Olaug gikk derfor ut i feltet og klappet for å lage litt påvirkning.

Da løp Sol lenger ut i feltet og fant den første dummyen, hun kom inn og avleverte. Tre dummyer fikk hun hente fra feltet og ikke noe tull fra Sol i dag, hun fant dummy og kom rett hjem. Se video av Sol her. Jeg er kjempefornøyd!

Så fikk Bjørk komme ut og hente de to siste dummyene. Bjørk fikk også en dobbel-markering før vi tok en liten kaffe-pause.

Så var det Sara sin tur igjen. Der kjørte vi en øvelse der Ann-Olaug gikk først med “gevær” og dummyer og jeg og Sara gikk noen meter bak. Når skytteren stanset, stopper vi opp, skytteren kaster en markering og jeg sender hunden ut for å hente. Så går vi videre, skytteren stanser igjen osv.

Første gangen Sara prøver dette og hun hentet alle markeringene. Noen blir veldig vanskelige fordi det kan komme trær i veien slik at hverken hund eller fører ser skikkelig hvor markeringen faller. Sara løste ihvertfall oppgaven bra. Hun fikk også prøve seg på noen litt vanskeligere linjetak. Gøy å utfordre Sara litt.

Til slutt fikk Sara og Bjørk prøve seg på et lite feltsøk med vilt. Bjørk fikk prøve først og hentet inn 1 kråke og 2 ender. Kråka er minst populær, men hun hentet den også. Så fikk Sara prøve. Hun ville heller ikke ha kråka så jeg gikk ut og hjalp henne til hun tok den. Så sendte jeg henne ut i feltet igjen og hun hentet de to endene.

IMG_9799 (800x533)

IMG_9804 (800x533)

Sara er så stabil at jeg kan knipse bilder av henne på vei inn. Når Sol blir litt tryggere kan jeg gjøre det med henne også, Det er fin generalisering.

Så fikk Sol og Bjørk komme ut for å trene litt jaktlydighet. Litt lek måtte vi også legge inn.

IMG_9809 (800x533)

Bjørk elsker å få de andre hundene til å løpe etter henne når hun har pinne

IMG_9831 (800x533)

IMG_9832 (800x533)

Sol gidder ikke slikt

IMG_9815 (800x533)

Bjørk og Sol

IMG_9838 (800x533)

Sol

IMG_9839 (800x533)

Nå skal det trenes så pinnen må bort

Sol ble skikkelig rampete da vi skulle trene jaktlydighet og ville bare ut å søke etter dummyer hun trodde vi hadde gjemt for henne. Så dette må vi trene på. Man må kunne høre etter selv om det er fristende lukter av dummyer og vilt rundt oss.

IMG_9126 (800x534)

Rampe-Sol

Vi har hatt en kjempefin trening og jeg har fått mange nye tanker i forhold til hvordan jeg skal legge opp løpet videre for begge to. Jeg er veldig positivt overrasket over Sara som presterte så bra i dag, takler både felt og markering fint. Og Sol hun greide grunnapporten ute i et stort felt på et helt nytt sted.

Det var mestring for meg og Sol.

IMG_9756 (800x533)

.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.