Feltsøk med vilt

Jeg og Sol fikk nok en dag med jakttrening i dag.

Vi var en tur i skogen i går også for å filme litt til onlinekurset. Kommandoen “videre ut” er det vi har trent mest på de siste dagene, og i går ville jeg teste den litt. Jeg prøvde å sende henne “videre ut” over en mur, med en markering som forstyrrelse til venstre for henne. Det med å bruke forstyrrelser (fristelser) er en fin måte å teste om en kommando virkelig sitter, om hunden greier å gjøre riktig selv om du prøver å “lure” den til å gjøre feil.

Når man trener slik er det selvfølgelig viktig å ikke bli sint på hunden dersom den velger feil, det betyr bare at hunden ikke har skjønt kommandoen helt enda. Da må man trene mer og så prøve med fristelse igjen. Hunden gjør stort sett alltid sitt beste og går ikke inn for å gjøre feil.

Jeg var ihvertfall så fornøyd da Sol for første gang greide å velge riktig på første forsøk! Jeg prøvde også å sette kommandoen inn i et liten kjede. Jeg fløytet henne hjem, stoppet henne halvveis med stopp-signalet, så sendte jeg henne “videre ut” for å plukke dummyen. Det gikk så bra, og hun snur seg fortsatt riktig vei etter som hvilken hånd jeg holder opp.

                    

Vi koste oss i skogen og testet ut alt hun nå kan, den lille jakthunden min. Og så er det selvfølgelig en del hun ikke kan. Det å løpe i rett linje over muren ble vanskelig når det var mye enklere å komme seg over muren rett ved siden av. Det kommer vi til å fokusere på fremover, vi må har rett linje både ut og hjem igjen.

Det ble også vanskelig å stoppe på stoppsignalet, når hun allerede hadde fått ferten av at det var en dummy der jeg stanset henne. Jeg har visst at dette er et problem, så nå må vi bare ta tak i det. Da tar jeg en periode med kjempegode belønninger for å stanse og se på meg selv om hun har vitring fra dummyene.

Jeg er så fornøyd med jaktfløyten min etter at jeg pyntet den opp med bokstav-perler fra Panduro.

litt mer personlig

I dag var vi ute for å trene litt igjen, siden det har vært mye trening på detaljer de siste dagene ville jeg har en liten økt med noe helt annet i dag. Derfor hadde jeg tint vilt som jeg hadde liggende.

Det blir så lenge mellom hver gang vi jobber med vilt. Og vilt er noe som Sol har hatt problemer med, hun har ikke villet avlevere det og har lagt seg ned for å spise på det eller leke med det istedet. Det har vært mye jobbing og modning for å få det til.

Men de siste gangene vi har prøvd har det gått fint. Jeg har fortsatt alltid gode belønninger etter avlevering av vilt, jeg kjenner fortsatt jeg kan bli usikker på om hun kommer til å komme tilbake med det.

I dag ville jeg prøve feltsøk med vilt, det har hun aldri prøvd før. Hun har kun hentet et og et som en markering.

                     

Det gikk jo så bra! Hun hadde litt problemer med kaninen, den var kjempetung og ikke helt tint. Jeg hadde problemer med å bære den selv med en hånd. Derfor sendte jeg henne på kaninen en gang til på slutten, bare for å få en vellykket avlevering helt inn.

Avleveringene med vilt har blitt mye bedre, men det skal bli enda bedre. Så neste gang vi trener med vilt er det det jeg kommer til å fokusere på. Hun skal holde fast viltet selv om jeg tar i det, helt til jeg sier “takk”.

Men kjempefornøyd med Sol sin innsats i dag, og nå blir det velfortjent treningsfri i helgen.

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Hvor får du tak i viltet?

    • Lill-Iren sier:

      Litt her og der 🙂 etter en jaktprøve er det mye vilt til overs så da kan du ofte få med noe hjem. Du får høre med Retrieverklubben sin lokalavd. Oppbevarer det i fryseren og bruker det flere ganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.