Favoritt hunderaser

Flat coated retiever

Flat er jo den rasen jeg har nå og jeg håper jeg lander på flat neste gang også, men per dags dato er jeg ikke sikker. Det er det som er faren med velge omplasseringshund første gang man skal prøve en ny rase. Den har ofte en del bagasje, og de negative sidene kan virke mer dominerende enn de positive.

Jeg har brukt et helt år på å jobbe med Sara uten å føle at hun har hatt så mye fremgang, men de siste månedene har jeg endelig begynt å se resultater. Fortsetter det slik tror jeg hun blir en veldig fin hund om ett års tid, så kanskje føler jeg at flatten er den perfekte rasen igjen da.

Det jeg liker med flattene er at de er energiske, glade, vakre, sosiale og herlige familiehunder. Skal jeg ha flat igjen er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å velge en oppdretter som avler etter jaktlinjer. Jeg synes jeg ser flere og flere “rolige” flatter og jeg vil være sikker på at jeg får en med det energinivået jeg mener flatten skal ha.

Jaktgolden

Dette er en mer aktiv versjon av golden retriever. Den er avlet frem ved å legge mer vekt på bruks -og jaktegenskaper enn utstillingsresultater. Jaktgolden er mindre, smidigere og mer utholdende enn den tradisjonelle golden retrieveren. Dette er absolutt en rase jeg vurderer.

Nova scotia duck tolling retriever (toller)

Dette er den minste av retriever rasene, det gjør den også til den smidigste og raskeste av retrieverne. Tolleren er en meget aktiv og energisk hund som krever mye aktivisering. Dette er en rase jeg ikke har noe erfaring med, men som jeg kunne tenkt meg å prøve en gang.

Border collie

Border collien er en fasinerende hunderase, og uten tvil den rasen som regjerer i lydighetssporten. Dette er en rase jeg kunne tenkt meg å prøve, men jeg er redd jeg ikke har tid til alt den krever av aktivisering akkurat nå. Den kan også ha en del problemer som bør fokuseres på fra den er liten. For eksempel ressursforsvar, gjeting av mennesker, biler og syklister og høyt stressnivå. Den dagen det eventuelt blir en border collie vil jeg også ha tilgang på sau så jeg kan prøve meg på gjeting, det ser ut som en utrolig kul hundesport!

Australien shepherd

Aussien er en meget lettlært rase på godt og vondt. Den er veldig rask til å oppfatte signaler og har stor evne til å opprettholde motivasjon og konsentrasjon over lengre tid. Kroppssbygningen gjør den hurtig og smidig. Jeg synes også dette er en utrolig vakker hund.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.