Et glimt av treningsmotivasjon

Også var det denne berømte treningsmotivasjonen igjen da, den glimrer med sitt fravær og er ikke bare å knipse tilbake.

Vi har fortsatt ikke hatt noen skikkelige treningsøkter på en god stund jeg og Sara, bortsett fra litt dummysøk på tur. Den forrige leksjonen på online-kurset har jeg vært fraværende på, den har handlet om lengre kjedetrening og jeg har ikke orket å sette i gang med det. I går kom den nye leksjonen som handler om trening med forstyrrelser. Fanny og Thomas har som vanlig laget flere inspirerende og kule treningsfilmer som gir oss gode ideer på hvordan vi skal trene. Forstyrrelser er jo kult, så jeg kjente et lite blaff av treningsmotivasjon i går da jeg leste gjennom leksjonen.

I dag hadde jeg faktisk litt lyst til å trene, jeg hadde kommet på noen ideer i forhold til forstyrrelser jeg ville prøve ut. Det var så mørkt ute i kveld og motivasjonen var ikke så høy at jeg kom meg ut, men i morgen har jeg en liten plan for å få til en treningsøkt.

Det jeg gjorde var å ta en liten shaping økt på stuegulvet. Jeg visste ikke helt hva jeg ville trene på, jeg tenkte bare å se an hvilke bevegelser hun kom med så jeg kunne plukke ut noe. Det ble til at jeg klikket for løfting av labben, jeg prøver å kun klikke når hun løfter den i løse luften og ikke graver på meg. Dette kan utvikles til for eksempel hinking, legge labben over snuten (skamme seg) eller vinking.

Det var lærerikt å se filmen etterpå, og jeg så flere ting jeg burde gjort annerledes. Jeg har lite trening på shaping og har egentlig bare lest om det. De virkelig gode trenerne shaper frem avanserte adferder på kort tid og der er ikke jeg enda. Jeg tror jeg skal melde meg på neste gang Klickerklok kjører Shaping-kurs. Hundene blir veldig slitne etter en shaping økt, dette er hjernetrim som krever at de virkelig må tenke.

You may also like...

2 Responses

  1. Det samme! Sara er veldig fin og du er veldig talentfull med treningen. Ska bli morsomt å lese mer i bloggen din om å trene med en flat! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.