Enklere hundehverdag

reklame

Her er en oversikt over nyttige ting som har gjort min hundehverdag enklere.

Trekkbelte fra Non-stop dogwear

Når vi går tur er jeg veldig nøye på at hundene ikke har lov til å trekke i kobbelet. De skal gå avslappet ved min venstre side når kobbelet er på. Det kan av og til være litt utfordrende med to hunder og de dagene jeg rett og slett ikke orker å tenke så mye, men bare vil gå med musikk eller lydbok på øret, er trekkbeltet gull verdt,

IMG_1934 (800x533)

Jeg har tidligere hatt magebelte fra baggen, men jeg var ikke fornøyd da det rett og slett ikke holdt seg på plass rundt midjen. Jeg har nå fått prøve trekking trekkbelte fra non-stop dogwear og det fungerer så mye bedre. Siden det er stropper på beltet så holder det seg på plass uten å gli opp. Jeg likte også løsningen med krok og d-ring til å feste kobbelet eller kjørestrikken i.

IMG_1983 (800x533)

Når hundene får selene på skjønner de at det er lov å trekke, så det er viktig å skille mellom sele og halsbånd her.

Nå venter jeg på å få hanefoten tilsendt i posten så jeg kan få teste i skisporet også.

Klikk her for å finne nærmeste forhandler av non-stop produktene.

Barnegrind fra Beemoo.

IMG_2818 (800x533)

Denne er veldig praktisk og kan brettes sammen slik at den nesten ikke tar plass når den ikke er i bruk. Ellers kan du stille på den slik du vil, porten i midten fungerer også veldig bra. For tiden står denne foran trappa med oss slik at hundene ikke vandrer opp i 2. etasje. Til og med utbryterkongen Sol respekterer denne.

IMG_0870 (640x426)

Den kan også brukes i en døråpning eller til å dele av et rom dersom du vil at hundene skal ha litt begrenset plass å utfolde seg på. Den kan også skrues fast i veggen, men jeg liker å flytte litt rundt på den.

Sammenleggbart stålbur.

IMG_3649 (640x427)

våte og skitne hunder tørker best inne i buret

Sol har hatt dette buret fra hun var liten valp. Det er fortsatt så stort at hun kan strekke seg helt ut når hun ligger og sover. Jeg er i utgangspunktet ikke for at hunder skal stå mye i bur, det beste er om hundene kan gå løse i huset eller i et rom. Men Sol har vært en type valp/unghund som trenger begrenset plass for å finne roen.

Jeg har alltid vært nøye på at hun skal være aktivisert enten mentalt eller fysisk før hun må legge seg i buret og hun får ofte gode bein å tygge på eller kong med fryst vom når hun ligger der. Jeg har vært helt avhengig av dette buret for at dagene skal gå rundt, Sol er en hund som finner på ugangsstreker hele tiden og jeg har ikke mulighet til å holde øye med henne når jeg skal lage mat eller hjelpe ungene med lekser osv. Så buret har vært helt uunnværlig for oss, men som sagt så krever det mer aktivisering av hunden dersom den ligger mye i buret når den skal hvile.

Nå i dag bruker hun nesten bare buret om natten og når hun er alene hjemme og vi jobber hele tiden mot å få buret helt bort. I dag har hun for første gang vært “alene” i hallen uten å være i buret. Jeg var i 2.etasje og Sol la seg ned og sov i sengen. Det er et godt tegn på at hun begynner å få en annen ro over seg.

Kong

Jeg har mange av denne fantastiske tyggeleken som både kan brukes som leke og til å fylle mat i. Her hos oss brukes den hovedsaklig som mental aktivisering med fryst vom i.

IMG_8984 (640x427)

Jeg har alltid slike liggende i fryseren og hundene får flere per dag. Spesielt Sol får nesten alle måltider servert slik. Hun bruker lang tid på å tømme to slike, og er god og sliten etterpå. En perfekt måte å aktivisere hunden litt ekstra på de dagene du har litt mindre tid.

IMG_9514 (640x427)

Jeg har også brukt dette i tilvenning til å være hjemme alene. Hun fikk alltid en fryst kong i det jeg gikk hjemmefra eller når hun skulle ligge alene i bilen.

Dørmatte som absorberer fukt og skitt

IMG_3679 (640x426)

Veldig praktisk å ha liggende foran utgangsdøren, i hundesengen og i bilburet. Jeg lar hundene sitte på matten i et par minutter før de får gå inn i huset når det er vått og skittent ute. Da er potene tørre etterpå.

IMG_2819 (800x533)

IMG_2110 (800x533)

Hundene oppsøker stort sett mattene frivillig da de har erfart at det vanker belønning når de holder seg der.

Canelana ulltrekk til hundesengen

Dette ulltrekket har jeg hatt utenpå rimelige hundesenger fra biltema og det fungerer så bra.

IMG_2065 (800x533)

Hundene elsker å ligge i sengene etter at trekket kom på og det er bra for restitusjonen til hundene å ligge på varm og isolerende ull.

IMG_8435 (640x427)

Det jeg er aller mest fornøyd med er at de er så enkle å holde rene. Det fester seg hverken hundehår eller annet støv på dem, når blir skitne etter bein osv tørker jeg bare av med en våt klut. De sorte biltema-sengene som er under trekket var alltid full av sand og støv og jeg greide aldri å holde dem rene.

Disse trekkene kommer i forskjellige farger og størrelser, både firkantete og ovale. En rimelig måte og gjøre en gammel hundeseng til ny. Se utvalget her.

Back-on-track dekken

Back-on-track har varmereflekterende egenskaper, det gjør at dekkenet øker blodsirkulasjonen til hundene. Dette gjør at dekkenet er skadeforbyggende før aktivitet og det hjelper musklene med å transportere bort melkesyren etter aktivitet.

IMG_2069 (800x503)

Jeg bruker dekkenet under oppvarming før lydighet- og jakttrening og når hundene er ferdig med hard trening og fjellturer. Det forhindrer at de blir stive og det gjør dermed skaderisikoen mindre neste gang de er i aktivitet.

12065696_10153545918810661_4093456175260854543_n (480x640)

Varmedekkenet er vannavstøtende og fungerer veldig bra i regnvær slik at hundene er tørre når de er ferdige med turen. Det bruker vi på vinterstid og på høsten.

Ulldekken fra lanullva.

På vinterstid har hundene godt av litt ekstra hjelp til å holde varmen, spesielt når de skal ligge mye i ro.

IMG_0318 (800x761)

Jeg bruker derfor ulldekken på mine hunder når de skal ligge i bilen eller når vi har lange pauser på fjelltur dersom det er kaldt i været. Ulldekkenet fra lanullva tar liten plass i sekken og er lett og ta av og på.

IMG_1137 (800x533)

også er vi veldig stilige på fjelltur når jeg har matchende lanullva-genser.

IMG_1181 (800x533)

IMG_1606 (800x533)

Se utvalget av lanullva-produkter til to- og firbente her.

IMG_1054 (800x521)

Klikk på linkene til de forskjellige produktene for å lese omtale i nettbutikk og pris.

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Hvor får du tak i grinden? Pris?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.