Endelig er sommerferien i gang.

Vi har endelig startet på sommerferie denne uken.

Jeg har virkelig tatt tak i treningen med å være løs ute for Sol nå. Jeg har rett og slett vært så lei og det har bare blitt til at jeg har hatt på henne langline og dermed hindret henne i å løpe noe sted. Men jeg har ikke trent aktivt på at hun skal holde seg hos oss selv om det passerer folk osv på veien.

IMG_5147 (800x533)

Nå er jeg veldig bevisst på at langlinen legges bort en stund slik at jeg må jobbe mer aktivt for at hun skal gjøre det riktige. Jeg har alltid med noe ekstra godt når vi er ute, små kattematbokser funker fint. Jeg får dermed belønnet veldig bra de gangene hun velger riktig istedet for å løpe bort til folk og hunder, og det har gitt resultater allerede.

IMG_5149 (800x533)

IMG_5142 (800x533)

Det er veldig deilig og ha henne løs ute sammen med oss når jeg vet jeg kan stole på at hun kommer til meg selv om hun ser vanskelige forstyrrelser rundt oss. Hun kan til og med være ute selv om guttene sparker fotball, endelig greier hun å la ballen være i fred.

IMG_5141 (800x533)

IMG_5144 (800x533)

Det er deilig å bo på landet og hundene har det veldig fritt og fint når de er ute, men det er avhengig av mye trening for at de skal takle den friheten. Huset vårt ligger på en topp så de har full utsikt ned på veien der det kan passere mye folk og hunder til tider. Vi har også tre hus på tunet her, så det kommer og går både besøk og folk som bor her så de må kunne takle det uten å løpe bort å hilse på alle.

Vi startet ferien med å ha besøk fra østlandet noen dager. To ekstra gutter i hus som er yngre enn våre to gikk veldig greit. Sol må passes litt ekstra på siden hun kan finne på å hoppe opp, spesielt på barn.

IMG_5157 (800x533)

IMG_5158 (800x533)

Sara er utrolig flink med barn og er veldig rolig og forsiktig med både bevegelser og tenner.

For to dager siden satte vi alle sammen kursen for hjembyen min, Molde. Her er det jazzfestival denne uken og strålende fint sommervær.

IMG_5206 (800x533)

IMG_5214 (800x533)

Huset til foreldrene mine har stor fin hage, men det ligger midt i et boligfelt med både katter og hunder tett innpå. Så det er litt annerledes enn Sara og Sol er vant til hjemme.

Vi har feiret William sin 7 årsdag med familieselskap i hagen. Det var så utrolig varmt, så hundene fikk ligge i bånd i skyggen på plena og det gikk veldig fint. De fikk litt fryst kong innimellom og slappet stort sett godt av selv om det var mye liv og røre rundt.

Vi måtte selvfølgelig en tur på fjellet når vi først er i Molde. Turen gikk opp skitrekket opp på Tusten.

IMG_5218 (800x533)

Det var litt for varmt for både to- og firbeinte på vei opp i solsteiken, men det var heldigvis mye drikkevann på veien opp. Da vi kom helt opp var det en fin badekulp der begge hundene fikk kjølt seg godt ned.

På toppen møtte vi en fin Bayersk Viltsporhund. Det var en hannhund på 2,5 år og hundene fikk gå løse sammen.

IMG_5223 (800x533)

IMG_5224 (800x533)

Sol hadde fortsatt litt energi igjen og løp rundt og lekte litt. Sara viste igjen et veldig fint språk og overså egentlig mest de to unge hundene. Jeg nyter og se hvor trygg hun er rundt fremmede hunder nå. Hun sa fra på en veldig fin måte når hun synes han snuste for mye på henne og han hørte etter. Kjempebra!

IMG_5226 (800x533)

På toppen var det vind så det ble mer normal temperatur for hundene, så da går det an å løpe litt.

IMG_5222 (800x529)

IMG_5230 (800x523)

Fine Sara overser de to lekende hundene og poserer heller for kameraet.

IMG_5234 (800x533)

Vi fikk også passert hunder på vei ned og det gikk fint. Hundene fikk sitte til de andre hadde passert. Vi må trene mer på å bevege oss under passeringer.

Jeg leser en del i denne boken for tiden og den gir motivasjon til å ta tak i de små hverdagsproblemene. Veldig bra og lettlest bok.

1600_h3h3s7_medium

Jeg har også begynt å jobbe med stresset til Sara i det vi skal ut av bilen på nye steder. Hun må sitte med åpent bur og får belønning for å fokusere på meg og roe seg ned før hun får ut. Det må fortsatt litt bedre godbiter til enn vanlig for at hun skal greie å spise dem, men det går raskere og raskere og få kontakt med henne. Det er tydelig at forventningen til det at vi skal ut av bilen at begynt å endre seg litt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.