Enda en sommerdag

I dag var det igjen veldig fint og varmt ute.

Bikinitemperatur på plattingen, kjempedeilig. Da det skyet over tok jeg med Sara for å trene litt siden jeg skulle på butikken. Vi trente på en kunstgressbane hun ikke har vært på før, da trener jeg alltid på inngang på banen uten at hun får snuse og undersøke først.

Solen kom frem igjen da vi skulle trene og det ble så varmt. Jeg kjente det var ubehagelig selv. Sara fungerer ikke bra når det er så varmt så jeg fikk ikke trent så mye som jeg hadde tenkt. Jeg tror jeg kommer til å barbere pelsen hennes nå, så blir det en mer behagelig sommer for henne.

IMG_1512

Sara med barbert pels sist sommer

Jeg synes det ble en bra trening selv om den ble litt redusert. Vi fikk til en fin inngang på banen, hun satt lenge i utgangsstilling uten å legge seg ned i dekk og hun gikk en fin fri ved fot selv om det var veldig varmt for henne.

Etter en liten pause tok vi tre repetisjoner på ruta. Den har vi bare trent hjemme så nå må jeg ha den med litt rundt omkring så vi får generalisert den. Jeg bruker fortsatt target innimellom for å få henne langt nok bak. Jeg synes hun hadde fin fart her også til tross for at det er så varmt at hun egentlig ikke har lyst til å trene.

                         

Vi tok en tur ned til sjøen i kveld også siden det var så varmt i dag.

IMG_4686 (640x411)

IMG_4687 (640x411)

IMG_4690 (640x391)

Sol tok endelig sin første svømmetur. Det var ikke helt planlagt da hun skled ned i vannet fra steinene og hele hodet havnet under. Men hun ble mye tøffere i vannet etterpå og tok en liten svømmetur til.

IMG_4719 (640x427)

IMG_4720 (640x427)

IMG_4721 (640x427)

IMG_4724 (640x427)

Også var det veldig gøy å hoppe fra steinene og ned i vannet der hun visste hun nådde bunnen. Dette blir nok en skikkelig badenyfme etter hvert.

IMG_4704 (640x427)

IMG_4707 (640x427)

Sara storkoser seg og tok mange svømmeturer i dag

IMG_4729 (640x427)

IMG_4733 (640x427)

Innkallingen til Sol er for tiden helt elendig så vi er tilbake til start med å rope når hun er på vei mot meg eller når hun har oppmerksomheten mot meg. Roper jeg dersom hun holder på med noe annet er det ingen reaksjon, så da prøver jeg å unngå det.

På morgenlufteturen tar jeg med frokosten i en boks og får tatt noen innkallinger med kjempegod belønning. Det er nok en fase hun er i, men da får jeg bare legge opp vanskelighetsgraden etter det.

IMG_4228 (640x427)

You may also like...

3 Responses

 1. Ann-Olaug sier:

  Er der med Bjørk også på innkalling, «repeter» her må eg ver 100% sikkert at eg fullføre innkallinga og ikkje lar ho få lov til å komme når ho vil, etabler unotar er svert lett, verre å plukke bort.

  Når det gjeld det med kort klipp av Sara, ville eg personleg ikkje gjort det, grunnane er mange, pelsen skal beskytte hun mot intrenging utafrå, la å sei pinnar, kratt/ einar/skarpekanter som ved eit søk, og isolere mot kulde/ regn, i vatten for hundane ein form for våtdrakt med pels, utan kan dei fryse.

  På våre kantar er vi ikkje berika med Syden temp, verken i lufta eller i vantet, regn vil eg heller ikkje tru er godt utan pels.

  Ein flat skal kunne symje langt og være lenge i vantet uansett temperatur.

  Skal Sara være litt ute i hundgard, bør du også tenke på at ho kan bli kald og at det ikkje berre er fine dagar på Sunnmøre.
  Men dette er min synsing og kva eg ville 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Ja, synes Sol er i en litt vanskelig periode nå. Stresser en del og en vanskelig å få kontakt med på nye steder. Bjeffingen har heldigvis blitt mye bedre, så nå er det litt kjekkere å ha henne med på tur 🙂

   Jeg vet det er mange som er imot barbering av hunder, men jeg hadde ingen negative erfaringer med det da jeg gjorde det i fjor. Jeg lar det stå igjen noen millimeter, så hun blir som er korthåret hund, som en dalmatiner. Det var aldri noe problem å ha henne med i skog og mark. Men hun tålte varmen mye bedre og var som en helt annen hund når hun ble kvitt den tykke pelsen. På bildet i innlegget er hun nybarbert så den er ikke kortere enn det 🙂

 2. Ann-Olaug sier:

  Det er sikkert litt forskjell på pelskvalitet, somme har vell meir ull enn dei treng og er det mykje sommar så røyte dei seg til ganske tynn pelsa likevel, avklipt pels veks seint ut igjen 🙂 😉

  Bjørk bjeffar også og ho bjeffar meir enn normalt trudde eg, men i går fekk eg høyre det var normalt på ungdom.. eg har ikkje hat slik bjeffe ungdom før, det var nytt, Rally bjeffa aldri i oppveksten, så ingen er like, slik er det berre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.