En sånn superdag

Dagen i dag har vært så fin. Av og til føles det som alt går på skinner.

Vi har begynt med nyinnlæring på slalom, og jeg har bestemt meg for å bruke alle’ metoden. Jeg har lest meg opp og sett litt youtube-filmer så nå får vi se om vi får det til. Pinnene skal stå som en bred alle’ ganske lenge. Det viktige er at hun greier inngangen riktig og at hun greier den uansett hvilken side jeg står på. Og om jeg står stille, eller løper ved siden av henne.

Man starter med hunden sittende rett foran slalomen, så kan hunden røre seg mot slalomen og etterhvert kan hunden komme fra siden og fortsatt velge riktig inngang.

Før vi starter agilitytreningene varmer vi opp med en liten luftetur. Så tar vi litt triks og ballanseringer på steiner o.l før vi til slutt begynner å løpe litt til utlagt leke, innkalling osv.

 

                                                       

I går hadde vi den første økten med slalom, etterpå trente vi på å søke opp hopphinderet frivillig og sette kommando på det.

                                                 

I dag tok vi andre økt med slalom. Litt ut i økten fant jeg frem en draleke som jeg hadde i hånden mens vi holdt på. Dette for å lære Sol at hun må fokusere fremover selv om jeg har leke eller ball i hånden. Det fungerte så fint nå når hun hadde matskål foran seg.

                                                   

Etterpå trente vi litt mer med hopphinder, der hun skulle fokusere fremover på matskålen selv om jeg løp med leke ved siden av henne. Den siste repetisjonen var SÅ fin, selv om jeg akkurat hadde lekt henne opp.

                                                 

Til slutt tok vi en runde med hoppteknikk. Denne øvelsen heter Set point. Jeg økte med 5 cm for hver repetisjon og avsluttet på det helt laveste igjen, slik at hunden sitter igjen med en følelse av at dette var kjempelett etter økten.

                                                 

Etter en lang periode med lite treningsmotivasjon er det veldig gøy at jeg er der at jeg legger opp dagen slik at jeg får puttet inn noe små økter innimellom alt det andre jeg skal gjøre. Det jeg begynner å like veldig med agilitysporten er at det er veldig mye fokus på å hele tiden bygge hunden opp. Det skal være gøy og hunden skal kose seg med all innlæringen. Dersom det blir feil i banen belønner man ofte allikevel, hunden trodde jo den gjorde det riktig og kanskje var det du som var for treg med signalene. Jeg liker virkelig den innstillingen til treningen.

Etter treningsøkten tok vi en runde ned til sjøen for å roe ned musklene litt. Den nede sitter naboen og holder på med båten sin. Sol løp løs og var bare 5 meter unna ham da hun rundet hjørnet på nauset. Den følelsen når hun da bare stopper rolig opp og lunter tilbake til meg for å hente godbiten, er bedre enn noen 1.premie vi har oppnådd i konkurransesammenheng!

Kanskje SuperSol har blitt voksen i en alder av 4 år…

Det så nesten ut som det skulle bli vinter hos oss igjen i natt. Men da jeg sto opp etter noen timers soving etter nattevakt i dag, var all snøen borte og våren tilbake.

Vi har også hatt noen fine turer på fjellet i det herlige vårværet de siste dagene.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.