En liten treningsøkt

I dag har vi hatt oss en liten treningsøkt utenfor huset. Jeg har ikke satt opp noen konkret plan enda for alt vi skal trene på, akkurat nå er det bare gøy å være litt i gang igjen. Mine hovedtanker når vi trener er at hun skal holde alle posisjoner en stund før jeg belønner. Sol er veldig kvikk, og kan være rask ute med å tilby noe nytt dersom belønningen ikke kommer med en gang. Det er noe med å skape den sikkerheten hos henne at hun vet hun gjør det riktig selv om hun ikke får bekreftelse akkurat i det hun utfører bevegelsen.

Vi fokuserer også på signalkontroll. Det er ikke Sol sin sterke side, å skille mellom forskjellige kommandoer. Det er jo selvfølgelig fordi jeg ikke har trent nok på det. Det krever konsentrasjon, og i dag synes jeg hun var veldig flink. Jeg går baklengs når jeg trener sitt, dekk og stå så ser jeg at øvelsen blir utført riktig.

Under fri ved fot er Sol sin posisjon litt langt frem, hun har veldig lyst til å ha øyekontakt med meg mens hun går. Jeg belønner derfor mest mulig bakfra for å trekke henne litt bakover. Det ble bedre og bedre utover i treningen, jeg synes også bakparten hennes har kommet seg inn mot meg.

Vanskelig å trene med avstandsbelønning i matskål når luringen Simba spiser opp alt mens Sol jobber på.

                                                   

Men det aller viktigste i treningen i dag er at Sol er på og konsentrert hele tiden. Jeg er tydelig på at nå er det trening, hun får ikke ta snusepauser eller stå å kikke seg rundt etter andre spennende ting rundt oss. Har egentlig ikke noe å klage på hos henne i dag, en fin trening.

You may also like...

2 Responses

  1. Jacob Rømer sier:

    hei
    en utrolig finn side. Kom helt tilfeldig over den har allerede begynt å benytte et par at target øvelserne som du viser i videoer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.