En liten oppsummering

…av hva vi driver med for tiden.

Hverdagen

Sara har startet med adaptil-halsbånd. Dette er et halsbånd som skiller ut beroligende feromoner som skal hjelpe hunder med å takle stressende situasjoner som flytting osv. Dette halsbåndet varer i 4 uker og jeg bruker det som en ekstra hjelp i forhold til bjeffingen hennes inne som har blitt så mye verre etter at vi flyttet.

274886

Når mennesker kommer på besøk trener jeg som før ved å belønne med godbiter helt til hun er rolig. Den andre bjeffingen, som er på lyder som vi andre ikke hører osv er den jeg tror dette halsbåndet vil hjelpe mest på. Halsbåndet i seg selv fikser ikke problemet, men det kan hjelpe i treningen.

Det jeg gjør nå i 4 uker fremover er å belønne når jeg hører lyder som jeg vet hun kan reagere på og hun forholder seg rolig. Mange av lydene hører jeg ikke og dersom hun bjeffer får hun en time-out. Da må hun ut på et annet rom i et par minutter. Hun har brukt halsbåndet i 3-4 dager nå og jeg synes allerede jeg merker effekt og at bjeffingen har avtatt. Det kan selvfølgelig være innbildning, men i dag har hun ihvertfall ikke fått en eneste time-out.

IMG_5859 (640x427)

Endelig har vi fått litt sommervarme her hos oss også. Det har vært litt slitsomt å ha begge hundene ute samtidig uten at de engasjeres med noe fordi det blir mye lekeslossing og lite avslapning. Men i dag har Sol for første gang slappet av ute selv om Sara er der.

IMG_5857 (640x427)

Jeg har en godbitkrukke stående og rett som det er vanker det en liten godbit til hunder som ligger rolig.

Av og til må hun bort på trampolinen for å se om det går an å komme seg inn denne gangen:

IMG_5862 (640x426)

IMG_5860 (640x426)

Denne uken har også buret til Sol blitt flyttet fra vaskerommet og ut i hallen. Jeg har hatt henne på vaskerommet slik at hun skulle få ro til å sove noen timer sammenhengende. Nå har hun blitt så stor at hun må vende seg til å sove selv om vi går rundt henne. De første dagene var det mye hyling fordi hun plutselig måtte ligge på en ny plass, men nå går det veldig fint og hun slapper godt av i buret. Og jeg synes det er veldig godt å få det store buret ut fra vaskerommet.

IMG_5865 (640x391)

IMG_5866 (640x427)

Vi er også mye nede ved sjøen og mer blir det nå når det blir varmere. Sol har blitt så flink til å svømme og nå svømmer hun som en voksen hund uten å plaske med framlabbene.

IMG_5709 (640x427)

IMG_4690 (640x391)

IMG_4687 (640x411)

Jakt

Begge hundene trenger å trene på feltsøk så denne uken har jeg trent med begge samtidig. Sara må lære seg å gå langt ut i feltet da hun holder seg altfor nærme meg når hun jobber. Sol trenger også trening på det.

Jeg har funnet et veldig fint område i skogen til jakt trening og i dag tok vi en økt der. Hundene sitter bundet til hvert sitt tre mens jeg legger ut et dypt felt. Jeg bruker store dummyer og legger nesten alle lengst ute i feltet. Jeg gjemmer dem ikke så godt slik at jeg er sikker på at Sara blir belønnet med funn når hun først kommer seg langt nok ut.

IMG_4176 (427x640)

På det siste feltet jeg la ut i dag så jeg stor fremgang hos begge to og det var gøy. Så kjekt når treningen fungerer. Dette kommer jeg til å jobbe mye mer med fremover. Og det er veldig lettvint når begge trener på det samme. Det er også god trening for begge to og sitte passiv mens den andre jobber. Jeg belønner innimellom for å sitte rolig.

Lydighet

Begge hundene får et par økter med lydighetstrening per uke. Sara jobber videre med klasse 2 øvelsene, det er først og fremst ruta som ikke sitter helt enda. Momentrutinen må fungere bedre.

Sol trener på stå under marsj og flatdekk fra utgangsstilling. Også litt fri ved fot med mye lek.

Spor

Jeg legger to spor i uka til begge to. Sol sporer fortsatt på grus og litt gress, hun jobber med sporteknikk ved skifte av underlag og med vinkler. Hun er veldig flink og tar de aller fleste vinklene bra.

IMG_4793 (640x403)

Så får hun lengre og lengre spor og etterhvert skal jeg utvide liggetiden.

Sara syntes det var veldig vanskelig å spore på så hardt underlag så jeg ga opp grus og asfalt og gikk over til gress. Da sporet hun så bra med en gang og tok vinkelen helt perfekt. Jeg la da vinkelen opp mot en vegg slik at hun fikk litt hjelp. Neste gang skal hun få prøve uten hjelp så får jeg se hvordan hun takler det. Med henne jobber jeg også med teknikken, men med en gang vi gikk over til gress er hun veldig flink til å ha nesen ned i bakken hele tiden.

Jeg har blitt flink til å bruke treningsdagbøkene også, det må jeg nesten når jeg trener tre forskjellige hundesporter med to hunder. Det å skrive ned og planlegge neste trening er utrolig hjelpsomt.

IMG_0903 (640x427)

IMG_9359 (640x427)

Og innimellom koser vi oss med turer på fjellet.

IMG_5805 (640x427)

IMG_5817 (640x427)

IMG_5825 (640x427)

IMG_5836 (640x427)

spacer

2 comments on “En liten oppsummering

Leave a reply