En enkel investering i hundens helse

Reklame

Jeg bruker ulldekken fra Lanullva til mine hunder selv om de har godt med pels.

Det er mange som tenker at ulldekken kun skal brukes for at hunden ikke skal fryse på kalde dager. Og ulldekken fungerer veldig bra til det også. Merinoullen puster og absorberer fukt, samtidig som den er isolerende og varmer derfor godt.

I Norge kan det være veldig kaldt på vinteren. Og hunder kan ha god hjelp av et ulldekken i kulden. Dette gjelder spesielt for hunder som har lite pels, som er våte og slitne eller eldre hunder.

IMG_3080 (800x489)

Når gradestokken kryper ned mot minus har mine hunder godt av litt ekstra isolerende ull til tross for god pels

I dag var vi på fjelltur og det var faktisk en av de varmeste dagene så langt i år, og jeg kunne for første gang kaste genseren. Allikevel hadde jeg ulldekken med til hundene i sekken.

IMG_3732 (800x529)

Når vi går oppover fjellsiden går vi i raskt tempo, dette er en god treningsøkt for både meg og hundene. Når hundene anstrenger seg, pumpes mye blod ut til musklene og kroppen blir god og varm. Når du tar en pause på fjellturen eller sitter på toppen for å spise nistepakka, kjøles musklene ned til normaltemperatur.

IMG_3793 (800x533)

Dersom musklene kjøles ned for raskt, får ikke blodet transportert bort melkesyre og avfallsstoffer fra musklene før de har trekt seg sammen. Dette gjør at musklene blir stive, og muskler og sener blir mindre elastiske.

Når hunden skal fortsette på turen er det da mye større sjanse for at den pådrar seg skade. Det trenger ikke være en stor skade, det kan være en liten muskelstrekk eller senestrekk.

IMG_3800 (800x533)

Når vi mennesker pådrar oss en slik skade, tar vi det med ro og hviler til skaden er leget. Dersom den ikke går over etter hvile oppsøker vi lege. Hundene derimot vil ikke vise svakhet i flokken sin og viser sjelden tegn på at de har en skade. De blir mer enn gjerne med på en lang tur dagen etterpå også. Og skaden kan bli enda verre.

Det hundene ofte gjør når de har vondt, er å avlaste foten eller skulderen som verker. Dermed overbelaster de et annet sted. Når dette gjøres over tid får de også vondt i området som blir overbelastet og de må kanskje feilbelaste enda mer. Så dersom en hund halter i venstre bakfot, trenger det ikke være den foten som er skadet. Skaden kan komme fra lang tid tilbake i høyre skulder, men etter gjentatte feilbelastninger gir smerten utslag i venstre bakfot. Det er derfor viktig at hundene blir grundig undersøkt over hele kroppen og ikke bare i den delen der det gir utslag i bevegelsesmønsteret.

IMG_3779 (800x533)

Når vi tar pause på fjelltur tar vi derfor på oss ull. Det optimale for anstrengte muskler er langsom nedkjøling, slik at blodomløpet får gjort jobben sin for å holde oss skadefrie.

Derfor er det også nyttig med et ulldekken når hunden legges i bilen etter en anstrengende tur eller treningsøkt. Det gjør at kroppen kjøles ned langsommere og forebygger skade neste gang hunden skal i aktivitet. Det gjør også at hunden presterer bedre neste gang, ingen presterer på topp med stive og støle muskler.

IMG_3816 (800x533)

Vi har testet ulldekkenet fra Lanullva noen måneder nå og jeg er godt fornøyd med både passform og hundens bevegelighet.

IMG_3805 (800x533)

IMG_3806 (800x533)

Sara og Sol oppfører seg slik de bruker når de finner snø, med eller uten dekken.

IMG_3799 (800x533)

Sol har dekkenet i fargen plomme i størrelse L og Sara har fargen fuchsia i størrelse XL. Se utvalget i farger og størrelser i Lanullva-nettbutikken her.

Nettbutikken har fri frakt og fri retur.

IMG_3830 (800x514)

Når vi er ferdige med pausen lar jeg hundene ha på dekkenet et liten stund etter at vi har startet å gå igjen. Så tar jeg det av og putter det i sekken når de har blitt gode og varme. Et godt tips er å feste borrelåsene før du legger fra deg dekkenet, så holder det seg fint mye lenger.

IMG_3825 (800x533)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.