Effektiv treningshelg

Så deilig med frihelg uten noen store planer.

Jeg har derfor fått tatt noen treningsøkter med hundene. Siden jeg har vært flink til å planlegge treningen denne uken for begge to, merker jeg stor fremgang bare på noen dager.

IMG_9610 (800x533)

Sol har fortsatt treningen med grunnapporten. Grunnapporten går ut på å plukke opp det du finner og komme rett hjem med det. Det er ikke lov å bytte dummy selv om det ligger mange der ute, eller du plutselig løper forbi en dummy på vei hjem som du ikke har sett før.

Jeg har nå gått helt tilbake til start med Sol siden vi har hatt en del konflikter når vi har trent jakt. Jeg har gått ut fra at hun kan ting som jeg ikke har lært henne godt nok. Så det er min feil som hundetrener. Når Sol får forklart ting skikkelig tar hun det veldig raskt.

                         

Stikkordet er å ta ting gradvis slik at hunden lykkes. Og det mener jeg er trenerens ansvar. Dersom Sol ikke får det til, er det jeg som har tenkt feil i måten jeg har lagt opp treningen på.

IMG_9683 (800x534)

IMG_9713 (800x533)

IMG_9715 (800x534)

IMG_9723 (800x533)

Vi har jobbet en del med kanindummy de siste dagene, og det er fordi jeg har hatt planer om å introdusere henne for vilt igjen. De gangene hun har prøvd det tidligere, har ikke grunnapporten vært god nok og hun har ikke skjønt at hun skal komme inn med viltet. Det har vært litt for fristende å leke med det selv.

IMG_9767 (800x533)

Da jeg prøvde vilt igjen i dag startet jeg treningen som om hun ikke hadde prøvd vilt før. Jeg hadde henne i kort bånd og ga henne viltet mens hun satt. Hun fikk belønning for å ta gode grep rundt viltet. Så prøvde jeg å la henne holde det. Til slutt gikk jeg noen skritt unna og lot henne levere det til meg. Dagens middag var belønning og hun fikk en kyllingvinge for hver gang hun leverte viltet til meg.

Hun behandlet viltet så fint denne gangen at jeg tok av båndet og prøvde å legge det ut på avstand. Jeg sendte henne ut og hun plukket opp og leverte det rett inn til meg. Dette gjorde vi flere ganger og det var ikke noe tull fra Sol i dag.

IMG_9752 (533x800)

Litt dårlig grep den ene gangen, men fortsatt ble hun ikke fristet til å leke med det.

IMG_9756 (800x533)

IMG_9757 (800x533)

Jeg merket at jeg hadde en helt annen tillit til henne nå siden vi hadde bygget opp apporteringen gradvis istedet for å gjøre det veldig vanskelig med en gang.

                         

 Jeg er veldig stolt av hvor flink og trygg Sol har blitt. Nå må vi ta med alt vi har trent inn ut i skogen.

Sara har fått trene lydighet i helga. Jeg har lagt opp en plan i forhold til innlæringen av klasse 3-øvelsene og i dag hadde vi en fin treningsøkt.

IMG_9739 (800x533)

Jeg trodde apportering over hinder skulle være en øvelse vi kom til å bruke en del tid på siden den var helt ny for oss. Men Sara overrasket meg og tok den veldig kjapt!

IMG_9750 (800x533)

Vi har også jobbet litt med metall-apporten for å få henne enda mer komfortabel med å bære den.

Veldig gøy at Sara har kommet så langt som hun har gjort dette året, at klasse 3 faktisk er et realistisk mål for oss. Sara har vist at hun liker litt utfordringer i lydigheten og presterer faktisk bare bedre og bedre oppover i klassene synes jeg.

                         

Planen var at Sol skulle få trene litt lydighet også i dag, men siden hun lagde mye lyd i bilen mens Sara trente fikk hun ikke komme ut. Når hun roer seg skal jeg være rask med å ta henne ut slik at hun forhåpentligvis skjønner at dersom hun er rolig og stille kan hun få komme ut. Masing fører ikke frem.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.