Dyrekiropraktor og massasje

Sol har vært stiv en stund nå, jeg har sett det godt på frambeina. Det er der hun får låsninger, og det har blitt lenge siden sist vi var hos dyrekiropraktor Harriet. I forrige uke tok vi turen til en annen dyrekiropraktor i området, for å se om hun kunne få løst opp litt. Sol har alltid syntes det har vært litt ubehagelig når Harriet skal ordne låsningene i frambeina, og den andre kiropraktoren slet med å få henne til å strekke foten fremover. Så hun fikk ikke fiksert låsningene.

Hun fikk laserbehandling på skuldrene og foreslo at vi kunne jobbe litt hjemme med å få henne til å strekke foten fremover. Jeg prøvde hjemme på kjøkkenet dagen etterpå og Sol viste tydelig at hun ikke stolte på at jeg skulle holde på med frambeina hennes. Jeg prøvde litt og litt og til slutt fikk jeg henne til å strekke ut begge to.

Samtidig som jeg strekte foten fremover begynte jeg å massere skuldermusklene. Etterhvert slappet Sol veldig godt av og laget snorkelyder mens jeg holdt på. Jeg har alltid tenkt at man bør kunne litt mer før man masserer egen hund, men når jeg så hvor godt hun syntes det var ville jeg finne ut litt mer om dette var noe jeg kunne gjøre mer av hjemme. Jeg fant denne fine bloggartikkelen fra Therese Nordmann Andersen og det var veldig interessant å lese hvor mange positive fordeler massasje har for hunden. Hennes erfaring er også at hunden hennes fikk færre låsninger etter at hun startet med massasje, så da slipper man unna noen kiropraktorbehandlinger.

Men dersom man har en låsning, slik som Sol har, så må den fikses av en kiropraktor. Massasje alene kan ikke rette opp i det. Etter at hunden er behandlet kan massasje forhindre at låsningen oppstår igjen. Massasje i forkant, kan også hjelpe kiropraktoren med å rette opp i låsningen. Sol har ny time hos kiropraktor neste uke så frem til da skal jeg massere litt hver dag, og trene på å strekke frembeina framover. Så får vi håpe det ordner seg, hvis ikke må vi vente til mai når Harriet er tilbake fra permisjon.

Vi må ta det litt mer med ro med trening også, når hun er så stiv fremme. Hoppteknikk treningen får bare vente, men hun hopper helt lave hinder når vi trener på handling. I dag hadde vi en liten økt der jeg prøver å lære henne de forskjellige signalene for å hoppe hinderet på vanlig måte og å løpe rundt og hoppe det bakfra.

                                               

Vi fortsetter også treningen på slalominngangene. I dag løsnet det litt og jeg kunne stå litt lenger fremme på slalomen uten at hun hoppet over den første pinnen i inngangen. Det føles som det tar veldig lang tid, siden selve slalomen virker langt unna enda. Men med en gang inngangene sitter, kan vi gjøre alleen smalere slik at slalombevegelsene kommer frem igjen. Jeg prøver å kjøre 5 repetisjoner i gangen der 4 av 5 bør være riktige. Øker vanskelighetsgraden langsomt i forhold til hvor bratt vinkel hun til slalomen og hvor jeg står. Dess lenger fremme jeg står dess vanskeligere er det for henne å ta med alle pinnene helt i starten.

                                                   

Jeg har hørt en del på podcasten “Hundpodden – vår bästa vän” i det siste og der fant jeg en episode om massasje og stretching. Veldig godt forklart hvordan man kan gå gjennom hele kroppen til hunden selv på noen minutter og sjekke at alt er som det skal. Det anbefalte hun å gjøre hver gang etter hunden hadde gjort noe anstrengende for å sjekke at den ikke hadde pådratt seg noe. Strekke og bøye på nakken, alle fire beina, trykke bakover langs ryggsøylen osv.

Sol viser heldigvis ingen tegn på smerte eller ubehag, men hundefysioterapeuten i podcasten snakket også om dette med hvor utrolig flinke hundene er til å skjule smerte. De skal ikke vise svakhet i flokken sin, så de er helt avhengige av at vi eiere er observante og følger med.

You may also like...

1 Response

  1. Lise sier:

    Hundemassasje skulle jeg gjerne kunnet mere om, så takk for tips.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.