Dirigeringer i jakt

I går tok vi en liten økt med egentrening jakt nede på markene.

Jeg ville blant annet teste ut øvelsen til Ann-Olaug med å få rette linjer. Det ligger altså en dummy på siden av linjen hunden skal følge, som den skal løpe forbi. Den ligger ganske tett opp til linjen, så dette er vanskelig!

Litt av vitsen er også at du skal stanse hunden før den gjør feil og plukker opp dummyen, få den inn på linjen igjen og sende den videre. Istedet for å bruke fløyte og dirigere den til riktig dummy.

Jeg sendte henne også til dummyen som lå på siden av linjen en gang, for å være sikker på at hun hadde skjønt at hun skulle løpe rett frem dit jeg pekte. Og at det ikke var akkurat den dummyen som var forbudt å plukke hver gang.

                     

Sol har et veldig tydelig kroppspråk så hun viser at hun ikke skal ta feil dummy, og løper i en bue rundt.

Så tok vi en runde på dirigeringer til høyre og venstre. Jeg prøvde å stå litt lenger unna enn det jeg har gjort før, i jakt er det ofte lange avstander. Jeg må være flinkere til å ha med noe hvitt å ha i hånden. Ser jo på filmen at det er vanskelig for hunden å se hvilken hånd du holder ut på lange avstander. Hvitt ser hunden godt, så det er lurt å bruke et tørkle eller en hvit firkant i hånden du dirigerer med. Eller ha hvite leggvarmere eller lignende utenpå jakken.

Jeg bruker bøtter som jeg sender henne til. Av og til er det godbitskål bak bøtten jeg sender henne til, av og til ikke. Sol skjønner jo når jeg har lagt ut nye godbiter bak den midterste bøtten og når det ikke er noe der. Derfor vil hun av og til heller løpe til de andre bøttene der det ligger dummyer. Men det er også god trening og viktig å belønne hunden for å løpe rett selv om det ikke ligger noe spennende der.

                    

Jeg er veldig fornøyd med Sol sin innsats. Stoppsignalet fungerer også kjempebra. Det er jo nå jakttreningene begynner å bli skikkelig gøy. Vi har brukt så lang tid på å terpe på “kjedelige” ting som å ikke knalle, komme hjem igjen med dummyene, ikke bytte dummy osv.

Neste trening skal vi ut i terrenget, så det ikke bare blir trening på flat mark. Da må vi trene mer på blinde fremadsendinger igjen og signalet for å løpe videre bakover etter stoppsignalet.

Jeg gleder meg til et spennende jaktår sammen med denne lille jenta, om det ikke blir jaktprøver på oss skal vi ihvertfall få utviklet oss med mye ny og spennende trening. Og en Working Test i Åpen klasse har jeg lyst til å se om vi blir klar til i 2018.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.