Det går fremover

Denne uken var Sara hos kiopraktor igjen.

Denne gangen var det tre uker siden sist, istedet for to. Jeg var derfor spent på hva Harriet skulle si om bevegelse i rygg og hofter nå.

Jeg ser selv at bevegelsene hennes ikke er helt bra, men jeg har ikke inntrykk av at hun har hatt noe smerte. Jeg ser at hoften hennes svinger litt mer til venstre enn til høyre når hun går. Dette er det en låsning som forårsaker. Jeg har også sett at hun er litt krum i ryggen, krysset er litt lavt.

IMG_4554 (800x529)

Sara var som vanlig overstrømmende glad for å se Harriet på Dyresenteret. Hun fikk vise frem bevegelsene sine først så var det rett opp på bordet. Sara elsker å få disse behandlingene så vi trenger ikke be henne hoppe opp engang.

Harriet fant en låsning midt på ryggen, det er den som har forårsaket den krumme ryggen. Dette er sannsynligvis en låsning som er forårsaket av hopp og sprett. Vi får bare fortsette å trene styrke i ryggen for å forhindre at det oppstår.

IMG_4550 (800x503)

Det var også en liten låsning i hoften som forårsaker at hoften går litt mer til venstre enn til høyre, men Harriet var veldig fornøyd med bevegeligheten i hoften nå. “Så bra har hun aldri vært før!” Fantastisk bra. Enda vi har økt til tre uker har vi stor fremgang.

Harriet er veldig engasjert og synes Sara er spennende å jobbe med. Hun sa også at hun var sikker på at hun ikke hadde noe smerte selv om hun hadde disse små låsningene. Hun sa at Sara har blitt veldig flink til å vise at noe ikke er som det skal. De fleste hunder skjuler slike ting og det gjorde nok Sara også tidligere. Men etter at hun har begynt å få behandling, har hun begynt å vise veldig tydelig hvor låsningene sitter. Så selv om jeg ser det ganske tydelig på bevegelsene hennes er det kun små låsninger det er snakk om nå.

Nå skal vi prøve tre uker igjen. Den siste uken før behandlingen skal jeg pushe Sara enda mer med tanke på aktivitet, så hun får se hvordan hun takler det. Frem til nå har hun kun trent balanse på discen. Nå har hun fått prøve seg oppå balanse-ballen igjen, og det gikk så bra. Hun er mye mer stabil enn hun var tidligere.

Hun har også fått prøve seg på litt mer agility. Slalom og lave høydehinder.

IMG_4536 (800x533)

Sol har også fått trent litt agility på denne varme sommerdagen. Det er veldig luksus og ha hinder ute i hagen.

Begge hundene har fått jobbe med slalom. De jobber nå mer selvstendig og skal gå slalomen riktig selv om jeg holder meg bak. Vi bruker fire pinner i starten, når dette sitter skal jeg øke med to og to. Det er utrolig forskjellig personlighet på disse to. Sol er som en bulldoser og er så gira på belønningen som hun vet kommer bakfra at hun kan godt løpe pinnene rett ned. Sara gjorde noe feil på den siste pinnen og etter det ble hun litt usikker og satte ned tempoet. Ser det veldig tydelig på filmen.

Begge hundene har også fått prøve seg på basic grid for første gang. Det er en hoppteknikk-øvelse som lærer hundene å samle seg mellom hoppene. De må også lære seg og tilpasse hvor mye kraft de skal bruke siden hindrene er ganske tette.

Sol var den som hadde vanskeligst for å få til denne øvelsen. Hun tok de to siste hindrene i ett hopp, derfor plasserte jeg innimellom belønningen mellom hindrene istedet for på slutten. Jeg ser det blir bedre utover i økten så hun er på rett vei.

I denne øvelsen skal hodet være lavt og det skal se enkelt ut for hunden. Hunden skal lande og ta av midt mellom hindrene og den skal bruke kraften fra bakbeina i hoppet.

                         

You may also like...

4 Responses

  1. Heidi sier:

    Haha, såå mye motivasjon da! Gøy å se 🙂 I slalåmen, kan du f.eks. legge leken etter istede for å kaste? Så de ser fremover? Dere er dyktige, gleder meg å se så stor fremgang! 😀

    • Lill-Iren sier:

      Haha, jada ingenting å si på motivasjonen nei 🙂 Jo litt lenger frem i prosessen får jeg gjøre det, men tror ikke Sol greier å konsentrere seg om selve slalomen dersom hun er på vei frem mot leken. I starten taklet hun ikke at det var en leke involvert i det hele tatt, da glemte hun alt som het slalom ;)Jeg tror hun kommer til å stjele den der fremme uansett om hun gjort det riktig eller ikke 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.