Der kom vinterstemningen

– sponsede produkter fra Lanullva og Non-stop dogwear –

I går var det meldt strålende sol og kaldt, det ble derfor tur på langrennski.

Vi kjørte til Ørsta skisenter og gikk løypene mot Åmskaret.

Det var fantastiske forhold. Det var Sol sin første skikkelige tur i skiløypa, så i starten var det mye spennende å lukte på. Etter hvert skjønte hun at her gjaldt det å gå fremover hele tiden.

Når vi går på ski bruker vi Trekking trekkbeltet fra Non-stop dogwear, jeg er så fornøyd med det. Reimene gjør at beltet ikke sklir oppover slik mange belter gjør. Her kan du lese mer om beltet. Vi bruker også kjørestrikken fra Non-stop dogwear. Den er det veldig mye strikk i, så det gjør det behagelig for både hund og fører. Jeg hadde også med et retrieverkobbel i lomma som jeg kunne smette på henne dersom jeg følte jeg ikke hadde kontroll i en møtesituasjon. Det er såpass mye strikk i kjørestrikken at det kan være vanskelig å kontrollere en sterk hund som ikke er helt veloppdragen enda. Her er link til kjørestrikken.

Vår favorittsele er fortsatt Freemotion trekksele fra Non-stop dogwear. Les mer om selen her. På non-stop dogwear sine nettsider kan du lese om alle produktene og finne din nærmeste forhandler. Non-stop har også startet blogg der det blir lagt ut diverse artikler med gode tips angående hund og hundetrening, ta en titt her.

Sol var så flink til å trekke. Det er svak stigning nesten hele veien opp mot Åmskaret og det er gøy når vi går forbi alle vi møter, bare fordi jeg har den lille ekstra drakraften.

Selv om det ser ut som vi har løypene for oss selv på alle bildene, møtte vi en del folk. Både med og uten hund. Så det blir mye bra passeringstrening på en slik tur. De første par menneskene vi møtte, syntes Sol var veldig interessante og ville gjerne hilse. Men etter det gikk det så bra hver eneste gang. Målet er at hun kan fortsette rett frem forbi mennesker og hunder, men enn så lenge belønner jeg for kontakt med meg når vi møter noen.

Da vi kom opp til toppen var det godt med en liten kaffepause. Sol fikk kose seg i snøen en liten stund etter å ha gått så lenge i bånd.

Det var iskaldt så hun fikk ulldekken på for at hun ikke skulle stivne i løpet av den lille pausen vår.

Ulldekken fra Lanullva

Det var mange minusgrader, men mens jeg var i aktivitet var det nok med den tynne ulltrøya fra Lanullva med vindtett anorakk utenpå. Da vi satte oss ned var det godt å dra den tykke ullgenseren fra Lanullva utenpå.

Så var det endelig klart for å renne nedover igjen.

Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå med unge vimse-Sol. Det som er litt skummelt når man renner nedover, er hvis hunden plutselig bråstanser. Sol greide seg veldig bra, jeg tok det med ro så jeg skulle ha mulighet til å stanse dersom det skulle bli bråstopp.

                       

Selv om det er litt mer styr å komme seg på ski, det er mye mer utstyr som skal med, og ting tar litt mer tid. Så er det absolutt verdt det. Vi hadde en helt fantastisk tur, og jeg har lovt meg selv at det skal bli mange flere skiturer denne vinteren enn det ble i fjor. Og med hund er det ekstra gøy!

spacer

2 comments on “Der kom vinterstemningen

 1. Prima

  Det så veldig koselig ut. Dog synes jeg bloggen din er blitt mer upersonlig, og mer pushy da du hele tiden driver reklame- det blir slitsomt og anmasende. Skjønner at du er fornøyd, men det er litt vel mye. Kos dere videre i adventstida

  1. Lill-Iren

   Ja, det er en fin balansegang det der 😉 Jeg har bevisst valgt å ha en blogg uten så mye reklame og har holdt meg til mine tre faste sponsorer så det ikke skal bli for mye. Det var vel en liten overdrivelse å skrive at jeg “hele tiden driver reklame”. Jeg bladde meg bakover på bloggen og kom helt bak til starten av september før jeg fant et innlegg med reklame, og da bladde jeg meg gjennom 14 personlige innlegg uten reklame 😉 Jeg er en av de få (?) hundebloggerne som har blogget jevnt og trutt i så mange år, men bloggelysten går opp og ned hos meg også. Nå på slutten av året er ikke den store motivasjonen der til å skrive så personlige tekster, derfor ble de to siste innleggene reklame. Jeg synes det er bedre at det kommer litt innlegg jevnt og trutt istedet for de lange pausene mange av de andre bloggene har, når det går 2 og 3 måneder mellom hvert innlegg faller jeg litt av og blir usikker på om bloggen fortsatt er aktiv. Dette er ikke er jobb jeg får betalt for, det er noe jeg gjør fordi jeg synes det er kjekt å skrive litt. Jeg vet ikke hva du mener meg personlige innlegg, men dette var noen av dem jeg kom over fra de siste par månedene, mer personlig enn dette blir det dessverre ikke fra meg 🙂

   http://www.retrieveren.com/min-perfekte-hund/
   http://www.retrieveren.com/veien-er-malet/
   http://www.retrieveren.com/hostferien-starter-bra/
   http://www.retrieveren.com/dirigeringer-og-floytesignal/
   http://www.retrieveren.com/sol-har-debutert-i-utstillingsringen/
   http://www.retrieveren.com/for-en-host/
   http://www.retrieveren.com/host-ryddetid/
   http://www.retrieveren.com/1bk/
   http://www.retrieveren.com/sladretreningen-har-gitt-resultater/

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.