Deilige januar

Jeg elsker januar og blanke ark!

Jeg er like optimistisk hver januar, ny start, nye muligheter. Dette året har jeg tatt det til nye høyder med den fantastiske nye boken min.

Det jeg liker med å skrive lister over ting, er at hverdagen bli mer oversiktlig og man får krysset ut det som er gjort. Bare det gir en godfølelse. I tillegg føler jeg at jeg får nyte fritiden min bedre, fordi når dagens gjøremål er gjort kan jeg kose meg med god samvittighet resten av dagen.

Den første uken av det nye året er nesten over, og jeg har brukt boken mye og har lært meg litt mer om hva som funker og hvordan jeg skal bruke ukesalmanakken mest fornuftig.

Selv om jeg nå har fått orden på alt av gjøremål og rutiner har den første uken på året vært utrolig slitsom. Jeg har ryddet gjennom nesten hele huset, nå er det bare to rom og et par skap og skuffer igjen. Jeg har kvittet meg med MASSE ting. Herregud så mye ting som samler seg opp! Jeg har levert inn to fulle handlevogner på gjenbruk pluss 10 poser med tøy og sko til fretex. Bøkene i bokhyllen er halvert, antall kjøkkenredskaper er halvert, julepynten er halvert. Det er først når man får ryddet det ut, at man merker hvor mye energi alle tingene vi omgir oss med, stjeler fra oss.

For å forsikre meg at jeg ikke kjøper inn igjen masse ting og tang igjen nå når det er så tomt, er den første listen over 100 dagers mål i listeboken, shoppestopp. 6 av 100 dager gjennomført, 94 igjen…

Nå gleder jeg meg til neste uke kan starte og hverdagen blir litt mer normal igjen, med ikke fullt så fulle lister av gjøremål hver dag.

Blogging kommer jeg fortsatt til å prioritere i 2018. I perioder blir bloggingen nedprioritert og jeg kjenner at jeg trenger å skrive ut ting. Være kreativ og sette sammen fine bilder og tekst fra hverdagen min med Sol. Av og til føler jeg at jeg ikke har tid, men heretter skal jeg sette av tid uansett. Blogging skal inn i listeboka.

Hundetrening skal også prioriteres. Det er også noe jeg kjenner at jeg trenger å drive med for å ha det bra. Det gir meg energi og jeg storkoser meg når det er bare meg og Sol som driver med vår greie og utvikler oss sammen.

Så mitt motto for 2018 er å komme meg ut og trene oftere. Selv om jeg ikke har en stor plan eller ikke er supermotivert hver dag, er det bedre å trene litt enn ingenting.

I dag måtte vi bare ut og nyte den fine hvite snøen som hadde kommet mens jeg sov etter nattevakt. Jeg tok med fløyten og godbiter og ball, for å se om hun husket fløytesignalene.

                     

Sol er en hund som trenger å trene og bruke hodet sitt. Hun fungerer rett og slett bedre, samarbeidet vårt i hverdagen fungerer bedre.

Lange turer til fjells med min lille firbeinte venn.

Det er vel ingen tvil om at turer fortsatt skal prioriteres i 2018. Fjellturer er jeg rett og slett hekta på. Jeg var faktisk ingen fjellgeit før for 7-8 år siden. Stikk-ut bølgen kom til Molde og sammen med noen gode venner ble vi hekta på å samle poster. Det utviklet seg til lengre og lengre turer og da jeg fikk Sara, gikk jeg flere og flere fjellturer med bare meg og henne.

Målet for 2018 må bli å sette av litt mer tid når jeg skal på tur, slik at jeg kan utforske litt flere fjell. Det blir mye lokalfjell på meg, bare fordi det tar mindre tid.

Skårasalen

Urkeegga

Kyrkjetinden

Tarløysa

Sette pris på mine firbeinte.

Når pusen blir førstemann til ullsenga…

I perioder kan jeg være lei og jeg fokuserer på all jobben det er med de firbeinte pelskledde vi har i hus. Når man er så vant til å ha dem rundt seg tenker man nesten ikke over alt det positive de gir oss hver dag.

Helseeffektene, både fysisk og psykisk, er store og jeg kan ikke se for meg en hverdag uten dyr i livet mitt.

          

Man blir i godt humør bare av å se hvor glade de blir for å se hverandre etter noen timers separasjon. Og det er alltid noen som setter pris på deg når du kommer hjem.

Og den roen man kjenner av å ha en tvers gjennom lykkelig sovende hund eller katt liggende ved siden av seg etter en lang dag.

spacer

4 comments on “Deilige januar

 1. Prima

  Klarer du virkelig å holde deg i 100 dager uten å shoppe hundeting:)
  Jeg prøver på noe av det samme, og har allerede to ting jeg trenger til videre hundetrening…..og jeg trenger det virkelig- dummyer!! Hvor kjøper du dine?

  1. Lill-Iren

   Hehe, ja hundeting er det minste problemet 🙂 veldig sjelden jeg kjøper det 🙂 Det hjelper med motivasjonslisten min der jeg fargelegger en boks for hver dag og ser hvor flink jeg har vært.
   Jeg har bestilt mine på Retreq og Qrutrøkofnorway. Ellers ser jeg de har litt rimelige som de kaller “hundeleker” på hooks, felleskjøpet osv 😉

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.