Dagens trening

I dag tok vi en liten lydighetsøkt på kveldsturen.

Trening på tur er så enkelt og greit når jeg egentlig ikke er så veldig motivert til å trene. Siden det meste av treningen for tiden består av trening mot fellesdekk synker motivasjonen litt, det er ikke akkurat den morsomste av lydighetsøvelsene å trene på.

Men det er den aller vanskeligste øvelsen for Sara så den må prioriteres dersom vi skal greie opprykket til klasse 2. Veldig kjedelig å miste 30 poeng på den.

Først trente vi litt posisjon på fri ved fot, hun kan fortsatt glemme seg å la bakparten gli ut. Spesielt nå som det er så lenge siden vi har trent på det. Jeg fikk også lagt inn litt trening på helt om holdt. På slutten hadde hun en kjempefin en der hun kom for langt frem, men rettet seg inn selv!

Så tok jeg en innkalling. Den første satte hun seg for langt frem og skjevt, jeg rygget litt bakover for å minne henne på at hun skal lenger bak. På den neste satt den fint!

Så var det flatdekken da. Den er det veldig nyttig å trene på tur siden den trenger generalisering. Det er så gøy at hun utfører den på kommando fra utgangsstilling hver gang nå! Jeg bruker fortsatt mye bedre godbiter når vi trener på flatdekk enn når vi trener på andre øvelser. Det tror jeg har hjulpet mye.

Til slutt la jeg henne i flatdekk og lot henne ligge i 2 minutter og 10 sekunder. Hun greide det på første forsøk og det er første gang hun ligger så lenge på en ny plass. Det var veldig gøy å se på filmen etterpå at hun var på vei til å løfte hodet for å se til venstre, men hentet seg inn og holdt haka i bakken! Den gode innsatsen ble belønnet med leverpostei.

                             

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.