Dag 7 – Hundesport

Det er så mange spennende hundesporter å velge mellom. Jeg og Sara prøver oss fortsatt litt frem for å finne ut hva som passer oss som ekvipasje. Heldigvis er flatten en allsidig rase som kan brukes til det meste.

1803391-7-1381824386503

Jeg vet ikke om utstilling kvalifiserer som en hundesport, men det er i hvert fall noe jeg synes er gøy. Jeg har deltatt med Sara en gang og jeg synes det gikk over all forventning, både resultatmessig og på oppførsel fra hennes side. Jeg begynte egentlig ikke å trene før et par uker før utstillingen, så jeg hadde ikke så høye forhåpninger til at hun skulle greie å stå fint blant så mange hunder og unngå å hilse overbegeistret på dommeren. Hun oppførte seg veldig bra, det at det er lov til å ha med godbiter inn i ringen var vel det som reddet oss.

1803391-7-1381827564724-n600

Lydighet er den hundesporten jeg kjenner best og som jeg har mest kunnskap om. Det kan være utrolig frustrerende fordi det er mye pirkearbeid og detaljer som skal på plass i de forskjellige øvelsene, men det er utrolig gøy når man får det til. Jeg elsker den følelsen jeg får når jeg og hunden går inn i lydighetsringen og arbeider som et lag. Når man lykkes er det en kjempegod følelse. Det er også en hundesport som passer for alle hunder, renraset eller blandingshund.

IMG_5228

Blodspor er en helt ny hundesport for meg. Det var noe jeg prøvde for moro skyld og fordi det er fin aktivisering for hunden. Etter å ha prøvd et par enkle spor med Sara merket jeg at hun gjorde det veldig bra. Hun som alltid har slitt litt med konsentrasjon og mye unghundfakter, ble plutselig en helt annen hund når hun fikk gå et blodspor. Det var veldig uvant for meg som er vant til å trene inn alt fra starten i lydigheten. Det var veldig rart å se at hun tok det så naturlig, instinktet slo inn med en gang hun startet på sporet. Hun skjønte det bare uten at jeg måtte forklare henne hva hun skulle gjøre.

Jeg har lagt mange enkle spor for å være sikker på at hun lykkes, så nå får jeg bare øke vanskelighetsgraden i forhold til vind, blodmengde og lengde på sporet. Det er en veldig spennende hundesport som jeg gleder meg til å lære mer om. Jeg vil anbefale boka “Gå spor” av Inger Handegård, der står det meste om forskjellige spor. Jeg har bare bladd litt i den, men nå skal jeg lese den grundig for jeg har veldig lyst til å prøve meg på sporprøve.

Det hadde vært veldig gøy å få henne godkjent som ettersøkshund. Til sommeren skal vi flytte og dit vi flytter kjenner jeg flere i jaktlaget i bygda. Jeg vet de er interessert i en ny ettersøkshund til jaktlaget og det hadde vært veldig kult om jeg kunne fått Sara godkjent.

IMG_4862

Retrieverjakt er også en helt ny hundesport for meg. Det ble naturlig å prøve det når jeg kjøpte meg retriever. Dette er også en hundesport som går mye på naturlig instinkt, men det er nok en hundesport som krever veldig mye trening i tillegg for å lykkes. Jeg ser at Sara synes det er veldig gøy og hun lyser opp med en gang hun ser at jeg finner frem jaktdummyene. Det viktigste er at hunden har høy søkslyst, resten kan egentlig trenes inn. Foreløpig er dette en hundesport som bare er på hobbynivå for oss. En av grunnene til det, er at Sara (som alle flatter) elsker vann, men hun tør ikke å svømme. Det må hun gjøre selv i begynnerklassen så jakttrening er noe vi gjør for gøy foreløpig. Jeg har også for lite kunnskap om jaktprøvene, men har lyst til å melde oss på et kurs etter hvert for å lære mer.

Det som er felles for disse fire hundesportene er at det krever minimalt med utstyr og det kan stort sett trenes overalt. Dersom jeg skal ha tid til å trene må jeg kunne gjøre det når det passer meg.

Dag 1 – Presentere meg selv

Dag 2 – Presentere min hund

Dag 3 – Fortelle om din hunds rase

Dag 4 – din første hund

Dag 5 – Andre husdyr i livet ditt

Dag 6 – Renraset eller blanding?

Dag 7 – Hundesport

Dag 8 – Har du og din hund konkurrert?

Dag 9 – Viktige egenskaper når du velger hund

Dag 10 – Et morsomt øyeblikk med din hund

Dag 11 – Hvordan valgte du kennel?

Dag 12 – En rase du gjerne vil ha

Dag 13 – En rase du ikke vil ha

Dag 14 – Dette elsker min hund

Dag 15 – Dette liker min hund ikke

Dag 16 – Vis et morsomt bilde av din hund

Dag 17 – Ditt favoritt minne med din hund

Dag 18 – Tispe eller hannhund?

Dag 19 – Hvorfor har du hund?

Dag 20 – Ditt mål for 2014?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.