Dag 18 – Tispe eller hannhund?

Jeg har bare erfaring med tispe.

Jeg vet ikke helt hvorfor, det var bare helt naturlig for meg å velge tispe. Samtidig så har jeg lyst til å prøve hannhund også, bare for å prøve. Kanskje jeg synes det fungerer enda bedre?

Men når jeg først har en tispe så synes jeg det blir litt stress å kjøpe hannhund, det kan bli veldig slitsomt under løpetidene. Der har jeg hørt så mye forskjellig. Noen hunder må holdes helt adskilt for at hannhunden skal greie å få i seg mat osv, mens andre fungerer greit i samme hus.

Det jeg er skeptisk til med hannhund er samkjønnsagressivitet, men jeg tror ikke det er så utbredt blant flattene. Jeg merker det bare så godt når jeg møter andre hundeeiere på tur. Ofte roper den andre eieren og vil vite om det er hannhund eller tispe jeg har. Når jeg svarer at det er tispe puster de lettet ut og har tydeligvis et problem med å passere andre hannhunder med sin hund.

Jeg har også hørt om hannhunder som reagerer dersom det er en tispe i nabolaget som har løpetid. Det kan fort bli slitsomt dersom hunden skal stresse inne i tre uker hver gang en tispe i nærheten har løpetid. Med tispe har man i hvert fall bare de faste ukene å forholde seg til.

Nei, dette er vanskelig å spekulere i når jeg bare har prøvd den ene. Med tispene er det jo den løpetiden som er litt slitsom, man går glipp av konkurranser og prøver dersom løpetiden inntreffer. Det jeg også har merket med Sara er at hun kan få en veldig rolig periode rett etter løpetiden. Jeg vet jo ikke om det kan bli verre eller bedre ettersom hun blir eldre, men man mister fort noen uker hvert år i forhold til trening og konkurranse. Noen tisper er også veldig plaget med innbilt svangerskap etter hver løpetid.

Etter hvert som jeg sitter å skriver nå heller jeg mer og mer mot å prøve hannhund neste gang. Fordeler og ulemper er det nok med begge, man må vel bare finne ut hva man trives best med.

Dag 1 – Presentere meg selv

Dag 2 – Presentere min hund

Dag 3 – Fortelle om din hunds rase

Dag 4 – din første hund

Dag 5 – Andre husdyr i livet ditt

Dag 6 – Renraset eller blanding?

Dag 7 – Hundesport

Dag 8 – Har du og din hund konkurrert?

Dag 9 – Viktige egenskaper når du velger hund

Dag 10 – Et morsomt øyeblikk med din hund

Dag 11 – Hvordan valgte du kennel?

Dag 12 – En rase du gjerne vil ha

Dag 13 – En rase du ikke vil ha

Dag 14 – Dette elsker min hund

Dag 15 – Dette liker min hund ikke

Dag 16 – Vis et morsomt bilde av din hund

Dag 17 – Ditt favoritt minne med din hund

Dag 18 – Tispe eller hannhund?

Dag 19 – Hvorfor har du hund?

Dag 20 – Ditt mål for 2014?

You may also like...

2 Responses

 1. Gry sier:

  Vi har en 4 år gammel flat- hannhund. Men så har vi kun hatt hannhunder så vi vet ikke hvordan det er og ha ei tispe 🙂 Men flat er flat. Vår Zack er bare utrolig glad, for glad kanskje. Så det vi jobber med er at vi skal kunne gå forbi andre uten og stoppe og hilse. For han vil bare ha kos. Masse kos fra mennesker vi møter og andre hunder. Men han er stor og det er ikke alle som ønsker hilse. Vår hund veier 38 kg og er stor og sterk. Går alt for fort når han trekker oss på ski f.ex. 🙂 Mye hund og som gir mye glede 🙂 Vi har opplevd en gang at han har sagt fra, men da var det et mørkt bjeff og litt bust som reiste seg og den andre hunden ga seg med en gang. Zack har også blitt brukt for tilvenning/sosialisering for andre usikre hunder. Små og store. Det har gått veldig fint og vi har fått takk og gode tilbakemeldinger fra eierne for at våre møter har hjulpet deres hunder til og bli mer trygge på andre hunder. Så hannhunder har nok sine utfordringer men mest glede for flatter er en glad hunderase 🙂

  PS. veldig fint og lese alle dine innlegg og jeg leser litt nesten hver dag 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Tusen takk for en så fin kommentar, veldig koselig å høre at du titter innom bloggen 🙂

   Han virker veldig lik Sara da i forhold til det sosiale. Hun greier heldigvis å gå løs rundt mennesker nå uten å hilse, men jeg tror ikke det faller naturlig for dem 😉

   Størrelsesmessig er de nok veldig forskjellige, Sara veier i underkant av 30 kg 🙂 Veldig bra at å høre at det ikke er noe problem med andre hannhunder, men det er nok litt typisk flat. De går stort sett godt overens med alle hunder, det er en av de egenskapene jeg liker så godt med rasen 🙂

   Tusen takk for at du delte dine erfaringer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.