Dag 17 – Ditt favoritt minne med din hund

Mitt favoritt minne med Sara er faktisk fellestreningen vi var på med hundeklubben i dag.

Det var nydelig vårsol i dag så vi tok treningen ute. Sara stresset litt akkurat da hun kom ut av bilen, men etter 10 minutter hadde hun landet og greide å ligge og slappe av. Det var mange hunder på trening i dag og det er ikke bare lett å ligge å se på hunder som løper med pipeleker.

IMG_6237

IMG_6246

Vi har ingen spesiell treningsplan når vi drar på fellestreninger. Det har aldri vært aktuelt å drive med noe vanskelig trening, Sara har hatt mer enn nok med å bare være der. Så lenge vi har fått trent på ro og avslapning og litt fellesdekk så har jeg vært fornøyd.

Sist fellestrening trente vi en liten time og Sara var helt utslitt etterpå, helt tom for energi.

I dag trente vi nesten 1,5 time og det var mange flere forstyrrelser med løpende og lekende hunder enn det var sist. Vi hadde mange pauser, men for henne er det ikke så lett å ta pause så lenge hundene er der. Hun har brukt mye energi bare på å ligge rolig på teppet sitt.

I dag kjente jeg virkelig at jeg hadde kontakten. Båndet brukte jeg bare de første 10 minuttene, ellers var hun løs hele tiden, også når hun lå på teppet. Og i dag kunne vi faktisk trene på vanlige lydighetsøvelser selv med alle hundene rundt oss, Saras fokus var på meg uansett og det var en fantastisk følelse!

Hun greide faktisk å konsentrere seg om kommandoene mine og jeg tok til og med en “innkalling med stå”, som er en øvelse hun kun har gjort når vi har vært helt alene. I dag følte jeg for første gang at jeg hadde en “vanlig” hund som kunne trene sammen med de andre hundene på trening. Så stolt av Sara-jenta!

VI prøvde også å la flattene svømme litt. Jeg håpte Sara skulle våge seg ut når hun så de andre svømte, men den pysete flatten som sto igjen på land, det var Sara.

En avslappet flat

En avslappet flat

På slutten av treningen lå Sara virkelig å slappet av, hun hvilte til og med hodet på bakken noen sekunder. Da prøvde jeg å sette med ned på teppet ved siden av henne og jeg kunne sitte å klappe henne mens vi så på de andre hundene. Det at jeg klapper henne når det er andre hunder i nærheten gjør vanligvis at hun stresser seg veldig opp, men i dag lå hun helt stille ved siden av meg og bare slappet av. En helt ny opplevelse for meg og et favoritt-minne. Jeg føler nå at jeg kan stole på hunden min og det har jeg ikke gjort før.

Nå tror jeg det verste er overstått og jeg kjenner at jeg gleder meg til å prøve oss i lydighetsringen igjen for å vise hva vi kan.

                      

Dag 1 – Presentere meg selv

Dag 2 – Presentere min hund

Dag 3 – Fortelle om din hunds rase

Dag 4 – din første hund

Dag 5 – Andre husdyr i livet ditt

Dag 6 – Renraset eller blanding?

Dag 7 – Hundesport

Dag 8 – Har du og din hund konkurrert?

Dag 9 – Viktige egenskaper når du velger hund

Dag 10 – Et morsomt øyeblikk med din hund

Dag 11 – Hvordan valgte du kennel?

Dag 12 – En rase du gjerne vil ha

Dag 13 – En rase du ikke vil ha

Dag 14 – Dette elsker min hund

Dag 15 – Dette liker min hund ikke

Dag 16 – Vis et morsomt bilde av din hund

Dag 17 – Ditt favoritt minne med din hund

Dag 18 – Tispe eller hannhund?

Dag 19 – Hvorfor har du hund?

Dag 20 – Ditt mål for 2014?

You may also like...

5 Responses

 1. kristine Brokstad sier:

  Hei! Hvordan kan man melde seg inn i hundeklubben? Har en Keeshond som gjerne vil bli med på slike ting! dette er jo en viktig type trening, og da kan man vel også dele tips og triks til trening?

  • Lill-Iren sier:

   Hei:)
   Her ser du hvordan du kan melde deg inn i klubben http://www.romsdalhundeklubb.no/?page_id=64

   Det er trening mandager og torsdager 🙂 Det er også lurt å søke opp Romsdal hundeklubbs medlemsgruppe på facebook, der legges det ut informasjon om sted for treninger osv.

   Ja, dette er veldig nyttig trening for alle hunder. Dersom det er noe du ønsker hjelp til, får du masse råd og tips 🙂

 2. kristine Brokstad sier:

  Er fra Skåla forresten 🙂

 3. Renate sier:

  Så fint fokus hun har, dette blir nok bra i konkurransesammenheng! Skal si dere har idylliske treningsomgivelser, forresten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.