Dag 11 – Hvordan valgte du kennel?

Jeg har omplasseringshund så jeg valgte aldri oppdretter da jeg kjøpte Sara.

Jeg var i prosessen med å sette meg inn i forskjellige oppdrettere da Sara plutselig dukket opp. Jeg visste egentlig ikke så mye om flatten som rase, det er bare en rase jeg ble fasinert av. Jeg møtte flatten for første gang for mange mange år siden da jeg selv trente med familiehunden vår. Hun het Ivi og var så vakker og elegant og full av energi og arbeidslyst. Hun var fokusert under trening og gikk bra overens både med hunder og mennesker. Det var da jeg tenkte at en gang i fremtiden ville jeg ha en flat coated retriever.

Jeg burde vel satt med enda grundigere inn i rasen før jeg bestemte meg. Jeg hadde et så godt inntrykk av de flattene jeg hadde sett at jeg tenkte egentlig ikke over at rasen kunne ha negative sider også. Jeg visste for eksempel ikke at noen av flattene er så sosiale at det kommer i veien for konsentrasjonen.

IMG_5394

Jeg tror at dersom man fokuserer på det fra starten av og er bevisst på å trene på det før det blir et problem, så er flattene like rolige og fokuserte som andre raser. Når folk ser Sara nå ser hun stort sett veldig veloppdragen ut. Hun holder seg hos meg når vi møter mennesker og hunder og har god kontakt. Jeg er veldig glad for at jeg endelig kan være stolt av flatten min. Jeg vil gjerne at hun skal være en god representant for rasen. Jeg synes ofte flattene for litt ufortjent mye kritikk som rase, jeg ser på diverse forum at flattene ofte beskrives som vimsete, ukonsentrerte, alt for glade osv. De blir sjelden anbefalt til valpekjøpere som vil ha en hund til å bruke i lydighetsringen. Og det synes jeg er synd.

Derfor vil jeg gjerne at Sara skal representere rasen på en positiv måte og som oftest er jeg stolt når jeg har henne med meg nå. Men hun har en lang vei igjen enda før jeg virkelig kan stole på henne. Jeg vil gjerne vise henne frem som en konsentrert og flink lydighetshund også og det målet jobber vi mot. Samtidig ser jeg mange unge flatter som har problemer med å passere andre hunder på en rolig måte, så det med å være altfor sosial overfor hunder og mennesker er nok er problem som man bør være fokusert på fra flatten kommer i hus. Og det viktig at oppdretterne er flinke til å informere valpekjøpere om at dette kan være et problem hos rasen. Mange gjør nok som meg, og ser en bra trent flat som er helt fokusert på eieren sin, men ser ikke alt arbeidet som ligger bak.

Selv om jeg aldri valgte oppdretter oppdaget jeg noe kult da jeg studerte stamtavlen til Sara etter at jeg hadde kjøpt henne. Oldemoren til Sara er Ivi, hunden som gjorde at jeg bestemte meg for å kjøpe flat en gang i fremtiden…

IMG_5404

Dag 1 – Presentere meg selv

Dag 2 – Presentere min hund

Dag 3 – Fortelle om din hunds rase

Dag 4 – din første hund

Dag 5 – Andre husdyr i livet ditt

Dag 6 – Renraset eller blanding?

Dag 7 – Hundesport

Dag 8 – Har du og din hund konkurrert?

Dag 9 – Viktige egenskaper når du velger hund

Dag 10 – Et morsomt øyeblikk med din hund

Dag 11 – Hvordan valgte du kennel?

Dag 12 – En rase du gjerne vil ha

Dag 13 – En rase du ikke vil ha

Dag 14 – Dette elsker min hund

Dag 15 – Dette liker min hund ikke

Dag 16 – Vis et morsomt bilde av din hund

Dag 17 – Ditt favoritt minne med din hund

Dag 18 – Tispe eller hannhund?

Dag 19 – Hvorfor har du hund?

Dag 20 – Ditt mål for 2014?

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.