Børstet støv av lydighetsferdighetene

I dag har vi faktisk trent lydighet!

Det var lenge siden sist det… 2017 har vært et pauseår for oss når det kommer til lydighet. Dersom vi hadde trent mye og jevnlig så hadde Sol helt sikkert gjort det veldig bra i lydighetsringen i år, men jeg har manglet litt motivasjon.

Sol har rett og slett hatt behov for å modnes litt mer før hun har vært klar for lange strekker med fri ved fot, og det å ligge stille ved siden av fremmede hunder i en fellesdekk.

Og når det da krever veldig mye trening for å få til noe som egentlig kommer litt av seg selv med litt mer modning, så valgte jeg heller å legge vekk lydigheten og heller holde på med andre ting.

Rallylydighet tror jeg hun har hatt veldig godt av å drive med dette året. Der får hun trent på kontakt og utholdenhet selv om det er mange forstyrrelser rundt på banen. Hun får også mange positive erfaringer i ringen, siden det er korte løp med god belønning når hun er ferdig.

                       

Jeg har jo merket en stor endring på Sol dette året og jeg er sikker på at hun skal takle fellesdekken bedre når vi forhåpentligvis får prøvd oss i lydighetsringen igjen i 2018.

Grunnferdighetene i lydigheten har Sol inne, så selv om vi har hatt en lang pause er det ikke noe problem å plukke opp igjen treningen der vi slapp den. Jeg fant frem ruta i dag, og det var veldig gøy å se hvor bra forståelsen hennes var for hvor hun skulle stille seg. Den var faktisk bedre enn det jeg kan huske den var sist vi trente.

Sol eksploderte i energi og treningsglede da vi begynte å trene, det var tydelig at dette synes hun er kjempegøy. Og man må jo bare le litt når jeg går der fullt konsentrert i fri ved fot, og Sol plutselig løper avgårde i full spiker og stiller seg opp bak i ruta der hun skal. Hun har ihvertfall skjønt at ruta er gøy!

Det med konsentrasjon og fokus er noe jeg har savnet litt med Sol, jeg følte jeg måtte jobbe så mye for å «holde på henne» i det vi holdt på med. Og da kan lydighet bli litt tungt. Sol responderer veldig bra på mine belønninger nå, og jeg merker at hun har en helt annen fokus enn tidligere. Dersom hun fortsetter like bra som hun var i dag, gleder jeg meg til å trene mye lydighet i vinter.

spacer

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.