Bloggesperre

Jeg er helt tom for blogginspirasjon for tiden.

Det begynner å bli en stund siden jeg skrev sist og jeg kjenner at jeg savner det å skrive, men sliter med å komme i gang. Et blogginnlegg kommer ofte etter inspirasjon av bilder jeg har tatt, men jeg har nesten ikke tatt noen bilder heller den siste uken. Kameraet har stort sett ligget igjen hjemme når vi har vært ute.

Det har vært en del jobbing på meg den siste uken, og jeg merker at jeg ikke får sovet det jeg trenger etter nattevaktene etter at Sol kom i hus. Og det merkes på energien min. Noen dager kjennes det ut som at jeg ikke har overskudd til å ha to hunder og da er det litt tungt. Sol er egentlig veldig flink og sover i buret sitt til klokken er ca 13. Da står jeg opp og lufter henne og gir henne en kong med fryst vom & hundemat.

Etter det så sover hun litt og lager litt lyd innimellom også kommer eldstemann hjem fra skolen halv 3 og da vil hun ihvertfall ikke ligge i buret lengre, så jeg sover ikke så mye etter at jeg har vært oppe i 13-tiden. Og det er alt for lite. I morgen skal jeg prøve å legge henne i buret i bilen etter at hun har sovet det hun kan i huset. Da blir hun ikke forstyrret av at ungene kommer hjem og jeg får litt mer ro til å sove.

IMG_4057 (640x427)

IMG_4059 (640x427)

Vi var i Ålesund i går på retrieverklubben sin utstilling. Utstillingen var innendørs og det var første gang hundene fikk prøve det. Jeg hadde tenkt at jeg skulle få kost meg og tatt litt bilder av alle de fine hundene i ringen, men når man skal stille to hunder er det nesten ikke tid til å gjøre annet enn å forberede seg på at man skal inn i ringen.

Jeg hadde ikke de store forhåpningene i forhold til resultater til denne utstillingen. Sol er en valp som er litt tynn og spinkel og trenger litt tid på å utvikle seg og Sara startet røytingen for over en måned siden så pelsen hennes var ikke bra. Jeg vurderte å ikke melde henne på, men det er så få retrieverutstillinger i nærområdet her og jeg tenkte uansett at det er bra trening for henne.

Sol var først ut sammen med tre av kullsøsknene sine. Vi har ikke trent så veldig mye på det å stå pent og trave i ring, men Sol var så flink. Hun travet helt som hun skulle og sto fint når dommeren undersøkte henne. Det er ikke akkurat et enkelt miljø og holde fokus i dette for en vilter valp. Sol ble plassert sist (nr 5) av valpene, men kritikken var ikke så verst synes jeg. Som forventet synes dommeren hun var litt spinkel.

“5 mnd, vakkert hode og yttrykk, kunne hatt noe bedre og tilbakelagt skulder, bra forbr. Noe fallende kryss, kunne ønsket noe kraftigere benstamme. Kropp i utmerket kondisjon, fine bevegelser, utmerket gemytt.”

Så gikk egentlig tiden raskt til Sara skulle inn i ringen. Sara er jo en hund som trenger litt tid til å finne roen i et slikt miljø, men jeg fikk kontakt med henne med en gang og det er en utrolig deilig følelse. Da gjør det ingenting at hun stresser litt, så lenge hun greier å fokusere på meg.

IMG_3933 (640x412)

Sara oppførte seg fint i ringen, løp som hun skulle og sto fint når dommer undersøkte henne. En helt annen opplevelse å ha henne med i ringen nå enn sist vi stilte for 2 år siden. Da var det vanskelig å få henne til å trave pent, men det greide hun veldig bra denne gangen.

Jeg tror dommer Siv Sandø liker litt kraftigere flatter for Sara fikk også kritikk for at hun var litt spinkel, og som forventet var det litt lite pels på henne, så det ble blå sløyfe og “very good”. Her er kritikken:

“Meget god type og størrelse, kunne ønsket mer substans over det hele, feminint hode, god hals, noe rak overarm, kropp i utmerket kondisjon. Noe spinkel benstamme, fallende kryss noe snau pels, bevegelser bra.”

Jeg fikk ikke tatt noen bilder på utstillingen, men her er litt film fra Sara og Sol sine prestasjoner i ringen.

                         

Jeg kjenner jeg er ikke helt bitt av utstillingsbasillen, men vi prøver oss kanskje igjen i juli dersom pelsen til Sara har kommet tilbake. Hun skal også få legge på seg en kilo eller to. Begge hundene fikk kommentaren “kropp i utmerket kondisjon” og den ble jeg veldig glad for. Jeg er også veldig fornøyd med hvordan de oppførte seg i ringen begge to.

Jeg hadde bursdag i går og i dag har det vært fullt hus med nesten 30 stykker i familieselskap. Veldig kjekt at slektningene fra Molde fikk komme å se huset vårt. Det er første gang vi har selskap i det nye huset og første gang etter Sol ble en del av familien. Jeg må innrømme at jeg var litt spent på hvordan det skulle gå.

IMG_4065 (640x427)

IMG_4098 (640x427)

Men begge to oppførte seg eksemplarisk, det vil si at vi ikke merket noe til dem i de fem timene selskapet varte. Og lydnivået var ikke akkurat lavt med så mange små i samme hus. Hundene var på vaskerommet hele tiden, Sol var rolig i buret i sitt. De fikk seg noen lufteturer innimellom og noen konger med fryst vom. Sol fikk også komme inn på stuen en liten tur bare for å få litt trening på å ta livet med ro selv om rommet er fullt av folk.

Sånn, da har jeg i hvertfall blogget litt så får vi se om motivasjonen kommer tilbake nå.Ting føles alltid litt lettere når jeg har fått skrevet litt.  Det er krevende med en voksen hund og en valp synes jeg og av til lurer jeg på om jeg egentlig har tid til dette. Men jeg får håpe det kommer seg når jeg forhåpentligvis får sove litt mer de neste dagene.

You may also like...

2 Responses

 1. Elise sier:

  Savnet blogginnlegg fra deg! Fint å lese.. Jeg er helt enig og tenker noenganger det samme. Særlig i perioder hvor det er mye jobb og annet. Hundene krever også ulikt og jeg føler noenganger at de ikke alltid får det de trenger. Men sånn er det jo og noenganger får de mye, andre ganger lite og det varierer. Som oftest er det hærlig, men ikke når man selv har mye å gjøre og trenger å slappe av litt. Du er flink! Stå på:) fint og ærlig innlegg!

  • Lill-Iren sier:

   Så koselig at innleggene mine er savnet 🙂 🙂 Retrieverne er fine på den måten at de tar livet helt med ro så lenge det ikke skjer noe, men med en gang det er trening eller tur er de på med en gang 🙂 Og litt rolige perioder tror jeg bare er sunt innimellom. Jeg har kommet litt i gang med korte treningen de siste par dagene og det har hjulpet mye. Når jeg ikke rekker å trene med hundene så mister hundeholdet litt mening for meg, det er jo treningen jeg synes er gøy. Men jeg teller dager og måneder til Sol er ferdig med valpeperioden. Når hun har blitt voksen så kanskje jeg føler det har vært verdt det, men slik jeg føler det nå så blir det unghund eller voksen hund på meg heretter.
   Tusen takk for fin og oppmuntrende kommentar 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.