Blodspor og jakt på Strandafjellet

I går tilbragte vi noen timer på Strandafjellet med oppdretter Ann-Olaug og Bjørk og Plask. Bjørk og Sol er søstre og nå var det lenge siden sist de hadde møttes.

foto: Ann-Olaug Toftesundh

Først fikk Sol gå et blodspor som var lagt dagen før. Veldig lenge siden hun har gått spor nå, men hun løste det veldig bra. Fint og rolig tempo. Jeg som fører må bli flinkere til å oppdage når hun har mistet sporet slik at jeg stopper opp og lar henne jobbe i området for å finne det igjen.

hjorteskanken ved sporslutt

Ann-Olaug og Plask går spor.

Etterpå fikk Sol være makkerhund for Bjørk som konkurrerer i elite i jakt.

kjempefint terreng på Strandafjellet

Det er lite jakttrening på oss for tiden, men grunnferdighetene sitter heldigvis fortsatt. Selv om det er veldig vanskelig for Sol å se på at Bjørk får hente apporter hun helst vil hente selv.

Det var varmt for hundene, så til slutt fikk de jobbe litt i vannet.

Sol i farta! foto: Ann-Olaug Toftesund

Sol og Bjørk fikk også apportere sammen. Imponerende av en så ivrig apportør som Sol at hun sitter fint og venter ved siden av sin søster til apportkommando blir gitt, vann er jo ekstra gøy!

klare som egg

Nå fikk vi litt ekstra motivasjon til å ta opp igjen sportreningen, har fortsatt planer om å starte på en prøve i løpet av høsten så da må det trenes. Og spor synes det fleste hunder er veldig gøy.

Jeg synes Sol oppførte seg veldig bra i dag. Hun viser med hele seg at hun synes det er vanskelig å se på Bjørk som jobber, men hun beholdt roen allikevel. Og hun har ikke vært med på noen fellestreninger i jakt på veldig veldig lenge, så dette er ikke noe hun har trent på det siste året heller.

Vi avsluttet dagen med å heie på Aleksander som spilte fotballkamp. Der var det to andre hunder som også var supportere så det ble en fin passivitetstrening for Sol. Hun er veldig flink til å legge seg ned med en gang jeg setter meg, helt fantastisk flink!

Jeg var så trøtt etter dagen at jeg sovnet på sofaen når det ble kveld. Omgitt av de firbeinte som også var klare for å legge seg.

                                                 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.