Avsluttet påskeferien på fjellet

Vi har tilbragt påskehelgen på hotell i Geiranger, så i dag var det godt med en skikkelig fjelltur.

Nydelig sol var det så vi satte kursen mot Lidaveten. Vi var en stor gjeng som gikk på tur i dag, det er kjekt. 5 voksne og 6 barn, og Sara og Sol.

Lidaveten er et bratt og folksomt fjell så det er ikke det enkleste fjellet å gå med to hunder. Men begge hundene har blitt veldig flinke til å gå ut av stien og sette seg ned når vi skal passere folk.

Et lite stopp på Hestehammaren på vei opp, fin utsikt ned til bygda vår herfra.

Ungene er så spreke at vi voksne greide faktisk ikke holde følge på vei opp.

flinke hunder som holder seg i ro selv om det er mye folk

Ungene er ikke slitne nok etter turen så de lekte sisten på toppen.

Det er fin “sitt og bli”-trening for hundene. Det kom en liten hund opp på toppen etter oss også. Sol ga fra seg et lite bjeff, ellers satt hundene fint hos oss.

dette er vanskelig for Sol

Da vi skulle ned gikk vi en annen vei siden det var litt sleipt der vi gikk opp. Der møtte vi en liten brun cavalier, Sara brydde seg ikke så mye og løp avgårde sammen med ungene. Sol gikk i bånd sammen med meg. Ved hjelp av litt godbiter greide hun å gå fint forbi i “fot”.

På det aller bratteste partiet på vei ned møtte vi enda en menneskeflokk med en bitteliten hund. Sara sto sammen med Jan Tore, men når den lille hunden får lang nok flexiline til å komme seg helt bort til henne så var bare å slippe henne også. Hadde jeg hatt en så liten hund hadde jeg aldri turt å la den komme bort til en stor fremmed hund slik, men Sara er heldigvis snill og grei, så hun hilste fint før hun løp videre. Sol fikk igjen gå ved siden av meg uten å hilse.

Vi er nesten nede ved husene i bygda og turen er over for denne gang. Veldig kjekk tur og veldig kjekt å se at hundene fungerer så fint selv om vi er så mange og det er bratt og vanskelig terreng.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.