Apportering i vannet

I dag gikk vi en lang tur i skogen.

Det var en stund siden sist vi har ruslet i skogen og vi koste oss begge to. Jeg har barbert Sara enda litt mer, så nå er det bare 3mm med pels på henne og hun elsker det. Hun var som en unghund i dag, full av energi.

IMG_1507

IMG_1512

Vi fikk trent litt lydighet på tur i dag også, jeg tok 3 lange innkallinger der jeg fikk belønnet dype innkomster. Vi fikk også trent på å skille stå og dekk under marsj. Jeg tok 6 repetisjoner på rad der jeg blandet stå og dekk og hun gjorde det riktig på alle sammen. Kjempefine momenter også, raske hoppstå og hoppdekk. Det var så synd jeg ikke fikk filmet, de så virkelig bra ut, veldig raske neddekker.

Det er veldig gøy å se at dekk under marsj har blitt en øvelse som hun liker så godt. Det å legge seg raskt fra gange har vært noe vi har slitt med å få til. Men etter litt intensiv trening har hun fått det til så bra! Og når hun til og med smeller ned i dekk når jeg kommanderer “stå” så er det et tegn på at dette er en øvelse hun liker å utføre.

Hvis vi trener litt på alle turene så tenker jeg det sitter til neste kjede-trening.

Belønningen er i hvertfall populær:

IMG_1546

IMG_1545

IMG_1549

Da vi kom frem til vannet ble det litt svømming, jeg kastet pinner som hun fikk hente. Hun lå som sagt høyt i aktivitetsnivå i dag så jeg fant frem jakt-dummyen for å trene litt på passitivitet, å vente på signal når dummyen blir kastet på vannet.

Der imponerte Sara meg i dag. Jeg trodde det skulle bli vanskelig for henne etter all pinnekastingen, men hun satt fint ved min side og fulgte med hvor dummyen landet i vannet. Jeg belønnet med godbiter samtidig som hun hele tiden fikk holde blikket på dummyen i vannet.

IMG_1518

IMG_1532

Jeg fikk også trent på avleveringer fra vann i dag, det har jeg ikke prøvd før. Det som er utfordringen her er at hunden ofte vil legge fra seg dummyen/viltet og riste av seg vannet før den kommer inn til føreren. Hunden skal alltid komme rett inn og avlevere. Det kan være lurt å gi en “riste” kommando etter avlevering, så får hunden belønning for å riste seg da.

Jeg stilte meg bare en meter fra vannkanten den første gangen, Sara leverte helt fint og fikk “riste” kommando etterpå.

Den siste gangen sto jeg tre meter fra vannkanten, det greide hun også fint. Kjempegøy!

IMG_1538

IMG_1539IMG_1540IMG_1542Da vi begynte på turen i dag hadde jeg ikke noen planer om å trene jakt, jeg tok bare med dummyen for sikkerhetsskyld. Jeg tenkte heller litt på at kanskje det er for mye for oss å både trene jakt og lydighet. Men etter treningen i dag er jeg veldig giret på jakten igjen, jeg synes hun tar ting veldig fort og da er det gøy!

You may also like...

2 Responses

  1. Elise sier:

    Flinke dere er! veldig fine bilder og det må jo være helt nydelig for henne å være kvitt noe av pelsen nå i den værste varmen! det er noe jeg også absolutt skal vurdere om Kaizer blir preget av varmen!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.