Anti-tex fra Lanullva

Produktene er sponset

Vi har vært så heldige å ha Lanullva som vår sponsor i nesten tre år nå.

De har så mange fine ullprodukter og de holder så bra år etter år. Den tynne ullskjorta har virkelig blitt en turfavoritt hos meg.

Den er så tynn så den er perfekt når du er i aktivitet. Glidelåsen i halsen gjør at du enkelt kan regulere temperaturen. Jeg har hatt denne i nesten ett år og den er mye brukt. Jeg tror jeg har vasket den to ganger i løpet av denne perioden, stort sett henger jeg den bare ut til lufting etter tur og da er lukten borte. Jeg vet de fleste ullprodukter lover dette, men jeg kan med hånden på hjertet si at med Lanullva-produktene fungerer det faktisk. Jeg har mange ullprodukter fra andre produsenter som må en runde i maskina etter bruk fordi lukten setter seg.

heldige meg som har det beste turfølget

Nå har det blitt september og jeg har funnet frem den tykke ullskjorta også. På toppen trengs det litt ekstra klær og da drar jeg bare den tykke ullskjorten utenpå den tynne. Den unike strikkemetoden gjør at du holder deg varm og tørr og fukten transporteres ut. Jeg har aldri hatt behov for å skifte det innerste laget på toppen selv om jeg har blitt svett på turen opp.

Lanullva har også luer i myk merinoull i forskjellige tykkelser. Dette er ull luen i glattstrikk og er litt tynnere enn luen som er mønsterstrikk. Den er min favoritt og brukes både høst, vinter og vår.

Alle gensere, luer og ørebånd kommer i mange spreke farger, så det er bare å mikse og matche.

Lanullva har også hundeklær i sitt sortiment, og Sol får på seg merinoull på toppen for å unngå at musklene kjøles ned for raskt etter en hard tur opp. På nettbutikken har de mye fint strikk til hund.

Det jeg egentlig skulle fortelle om i dag er det nye produktet jeg har testet denne sommeren, anti-tex ullundertøyet. Denne kolleksjonen består av tynne ullplagg i en nydelig olivengrønn farge. Det som er spesielt med anti-tex kolleksjonen er at den gir ekstra beskyttelse mot insekter som flått, mygg og andre parasitter.

Plaggene har fått kjempegode kritikker og det har ikke vært registrert noen etablering av flått på kroppen til de som har brukt anti-tex ullsettet.

foto: Ann-Olaug Toftesund

Dette er perfekt for oss som oppholder oss så mye i skog og mark i forbindelse med jakt og ettersøk.

Jeg har ikke vært så bekymret for flått tidligere, jeg har ikke vært så mye plaget med det heller. Tidligere i sommer da jeg stilte på jaktprøve på Ørskogfjellet var det veldig varmt. Jeg droppet derfor anti-tex genseren og gjennomførte prøven i kortermet t-skjorte.

foto: Ann-Olaug Toftesund

Senere på kvelden oppdaget jeg at jeg hadde fått en flått på overkroppen. Jeg fjernet den umiddelbart, men to dager etterpå var et stort område rundt stikket blitt rødt. Det endte med en kraftig antibiotika kur fire ganger om dagen i to uker. Jeg har fått ny respekt for flåtten og alt det skumle den fører med seg etter det. Og samme hvor varmt det har vært har anti-tex genseren vært på ute i skogen etter den opplevelsen. Her kan du lese mer om anti-tex plaggene.

Genseren har vært brukt på alle sporprøvene vi har stilt på denne sommeren. Og det å gå spor i nesten 30 minutter i tøft terreng er slitsomt og varmt! Jeg har enda ikke hatt behov for å vaske denne genseren og henger den kun ut til lufting.

Jeg elsker den fine olivengrønnfargen og den passer perfekt til jakttrening.

Anti-tex finnes i tynn ullgenser, tynn ullstillongs, tynn ullbokser og tynn ull lue. Jeg har ikke fått flått når jeg har brukt mine anti-tex produkter og jeg er veldig fornøyd med både kvalitet og utseende. Jeg vil med glede anbefale det videre til andre.

Nettbutikken til Lanullva finner du her og det er gratis frakt og retur. Alle produktene er selvfølgelig fri for mulesing.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.