Ålesundstur og kiropraktor

Endelig var det tid for kiropraktorbehandling hos Harriet på Dyresenteret i Ålesund igjen. Det er faktisk et helt år siden vi var der sist og det er alt for lenge for en hund som Sol som går “all in” på alt hun blir bedt om å gjøre.

fra forrige kiropraktorbehandling i fjor

På veien dit stanset vi på treningsområdet til Sunnmøre hundeklubb. De har et fint område med litt forskjellige baner med gress og grus. Der er det mye spennende lukter fra andre hunder, så det er fint å trene kontakt og fokus. Vi tok en liten oppvarming på grusbanen før jeg kastet litt leker, deriblant den høyt elskede tennisballen, inn på gressbanen.

Så trente vi på innganger på bane. Det er der vi sliter på rallylydigheten. Har rett og slett trent alt for lite innganger, så jeg mister ofte Sol nesten med en gang etter vi har gått over ringbåndet. Nå gikk vi først to skritt med kontakt inn på banen, før jeg ropte bra og løp avgårde i motsatt retning med en stor fiskekakebit i hånden som hun fikk jage etter. Deretter gikk jeg litt flere skritt inn på banen før jeg kjørte samme belønning. Så var det bare 3 skritt før belønning igjen, før jeg trakk det enda litt lengre slik at vi gikk i åttetall rundt tennisballen.

Alle hunder har sine favorittbelønninger, og det at jeg løper avgårde med belønningen i hånden er noe som trigger Sol skikkelig. Og hun vil holde øye med meg, slik at jeg ikke får for stort forsprang.

Denne type trening kommer jeg til å prioritere fremover. Hver gang hun er med i bilen er det bare å stanse på et nytt sted, kaste ut litt spennende belønninger og så trene en inngang inn på det fremmede området.

Så til kiropraktorbehandlingen, jeg har jo visst at Sol har hatt en del låsninger så jeg har tatt det med ro og unngått hopping og veldig høy aktivitet. Og Harriet fant veldig mye. Venstre skulder og høyre bakdel var spesielt ømme. Begge skuldrene hadde låsninger som hun måtte få opp. I nakken hadde hun en låsning og var stiv både der og i fremparten. Veldig øm i bekkenet også. Så det ble mye på Sol i dag, men jeg er sikker på at hun kjenner på hvor godt det er når de låsningene endelig løsner og hun kan bevege frambeina normalt igjen.

Hun må tilbake og ta en gjennomgang til om 2 uker siden det ble for mye å ta alt i en omgang. Men det viktigste er tatt og det er så godt å se henne bevege seg normalt igjen. Så nå er det kun koppelturer og avslapning i et par dager, så kroppen får litt ro etter behandlingen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.