Aldri gøy med uforutsette dyrlegebesøk

Da jeg sto opp på søndag haltet Sara rundt på tre bein.

Hun hadde vært med svigerfar på fjellet på lørdag, men hadde ikke vist noe tegn på halting da. Hun var også helt fin da vi la oss på kvelden på lørdag. Men på morgenen ville hun ikke sette den venstre bakfoten i bakken.

IMG_2467

Jeg undersøkte poten nøye for å se om det var noe hun hadde tråkket inn i poten, men fant ingenting. Hun ga heller ikke noe uttrykk for smerte når jeg klemte på poten. Så begynte jeg å bøye og tøye og klemme på resten av foten, men ingen reaksjon fra Sara. Hun lå helt avslappet på bakken mens jeg holdt på med foten. Dersom hun har vondt legger hun seg ikke ned slik, da vil hun helst være med å følge med når jeg er borti.

Så jeg lot henne ta det med ro resten av søndagen for å se om hun ble bedre. Mandag morgen haltet hun fortsatt. Hun brukte foten litt mer, men hun ville tydeligvis ikke belaste den.

Så da bestemte jeg meg for å ringe veterinæren. Vi har jo akkurat flyttet, så det ble helt ny klinikk for oss. Vi brukte Ørsta Volda  Dyreklinikk og fikk veldig god service der med time litt senere på formiddagen.

Klinikken ligger midt i sentrum av Ørsta og jeg merket tydelig effekten av passivitetstreningen vi har drevet med i bymiljø. Jeg hadde lagt inn noen minutter slik at Sara fikk undersøke området på parkeringsplassen og gå på do. Hun var fin og rolig da hun kom ut av bilen. Litt stresset fordi hun vil undersøke nytt sted, men ikke noe unormalt høyt stress.

Inne på venterommet stresset hun mer, jeg ba henne legge seg ned og belønnet med godbiter. Vi fikk komme inn nesten med en gang. Sara er vant med å stå på bordet og bli undersøkt så det var ikke noe problem, etter noen minutter roet hun seg ganske greit også. Hun peste, men sto helt rolig mens veterinæren undersøkte.

IMG_3423 (800x533)

Hun greide heller ikke å få fram noe smertereaksjon hos Sara. Etter å ha undersøkt lenge fant hun en muskel på innsiden av låret som kunne være litt mer spent enn på andre foten. Hun trodde det var en strekk hun hadde fått seg siden det tok litt tid før det slo ut og siden hun ikke hadde vondt.

Hun fikk en smertestillende injeksjon og resept på smertestillende/betennelsesdempende tabletter for en uke. Vi fikk beskjed om å ta det med ro i noen dager også ville hun høre hvordan det gikk etter tre dager.

Etter at Sara fikk smertestillende har hun nesten ikke haltet i det hele tatt. Hun har ikke vært på tur og har bare vært ute rundt huset. I går ringte jeg veterinæren og fortalte hvordan det gikk, hun var veldig fornøyd med at smertestillende virket så bra. Hun ville vi skulle bruke det noen dager til også begynne med litt forsiktig aktivitet når hun var ferdig med tablettene.

Jeg er så lettet over at det ikke var noe mer alvorlig, jeg er så glad hun slapp narkose og røntgen og kanskje operasjon og rehabilitering. Sara er i fin form ellers, hun går jo fint nå når hun får smertestillende så hun kan ikke skjønne hvorfor hun ikke får være med på turer.

Nå skal vi ned til sjøen og kose oss i sola og nyte at alle er friske. Svømming er fin aktivisering på slike skader, så får hun ut all overskuddsenergien hun har bygd opp de siste dagene.

Heldigvis elsker hun å være i vannet.

IMG_2877 (800x533)

IMG_2883 (800x533)

IMG_2885 (800x533)

Ta vare på hundene og sett pris på at helsa er i orden, jeg fikk en liten påminnelse om hvor heldig jeg er som har en så frisk og sunn hund. Nå skal back on track-dekkenet graves frem fra flyttelasset og brukes flittigere fremover.

IMG_3152 (534x800)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.