Agility

De siste ukene har jeg hørt mye på podcasten “Agilitypodden” med Fanny Gott. Fanny driver Klickerklok sammen med sin mann Thomas Stokke, og jeg har lært så mye av diverse onlinekurs jeg har gått hos dem.

Fanny Gott sitter inne med utrolig mye kunnskap om agility og hundetrening generelt og man lærer så mye av å høre på henne. Jeg har trent litt agility med Sol tidligere. Det stoppet litt opp siden jeg slet med at hun var altfor oppmerksom på meg og belønningen hun visste kom fra meg. Når hun hele tiden ser på meg blir det vanskelig å gå slalom og å hoppe hopphindrene riktig.

Når jeg har hørt på agilitypodden har jeg fått mange gode tips til hvordan jeg skal jobbe videre med dette. Og da fikk jeg litt lyst til å teste det ut.

Så i dag tok vi oss en liten treningsøkt. Jeg har noen hopphindre, en tunnel og slalompinner. Og så mye mer enn det trenger man ikke for å trene grunnleggende handling.

Det vi fokuserte på i dag var å kunne gå slalom selv om det var lagt ut belønning på bakken på slutten av slalomen. Det ble mange feil, men jeg ble så imponert over at hun fikk det til også! Når belønningen ligger på bakken, fokuserer hun mer fremover istedet for å hele tiden se på meg.

Hun er også overraskende lydhør og avbryter slalomen med en gang jeg gir feilsignal, selv om belønningen ligger foran henne.

Vi jobbet mye med utlagt belønning når vi trente på handling over hopphindrene også, dette skal hjelpe henne til å fokusere mer fremover på linjen hun skal løpe istedet for på meg. Og de gangene jeg har belønningen på meg, er det også viktig at jeg gir henne den på linjen. Altså der hun løper, alltid tenke at fokuset skal være fremover. Det var lettere sagt enn gjort og jeg må bli flinkere til å planlegge hvor jeg skal belønne henne og ha belønningen klar for her går det fort.

Jeg lærte også på podden at man ikke nødvendigvis må belønne med lek hver gang, selv om det er mye fokus på fart i agility. Under innlæringen kan det være like lurt å belønne med mat, da mange hunder lærer bedre når de er roligere i hodet.

Farten kan man legge på etterpå. Og for Sol som er naturlig rask i kroppen, tror jeg ikke det skal være noe problem.

Vi hadde det rett og slett kjempegøy mens vi holdt på. I morgen skal jeg lete frem notatene mine om hoppteknikk og ta noen øvelser på det også.

I agility er det veldig nyttig å filme treningen for å se sin egen handling og for å se hvordan hunden responderer på handlingen. Her en en liten film fra dagens trening:

                                             

Etter treningen roet vi ned men en tur ned til sjøen.

Vi trente vel i 30 minutter til sammen, og Sol var så sliten etterpå.

You may also like...

2 Responses

  1. Johanna sier:

    Den podden är så bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.