Adventstiden

Tenk at vi har kommet til første søndag i advent igjen.

Jeg tenker hvert år at jeg skal være ute i god tid med alt som skal ordnes til jul så desember ikke skal bli så travel. Men det ble ikke slik i år heller.

Adventskalenderen kom opp i siste liten. I år har vi en kalender med aktiviteter og diverse morsomme og julete oppdrag som man får premie for på slutten av dagen.

Bilde til årets julekort som skal sendes ut til venner og familie er en annen aktivitet i desember som stresser meg litt. Man må ha dagslys, oppholdsvær og helst litt snø. Dagslyset er ikke så enkelt i desember når guttene er på skole på dagtid. Denne gangen fikk vi gjort det unna 1.desember og det var utrolig deilig. Flinke gutter og firbeinte som gjør akkurat som de får beskjed om, selv om det er kaldt og surt.

Så nå er de fineste bildene plukket ut, redigert og julekortene er bestilt.

I forhold til hundetrening er desember en måned der jeg går litt i dvale. Jeg kunne nok sittet inne hele desember for å pusle med årets fotobok og strikke ferdig julegavene, så det er bra jeg har en hund som minner meg på at vi MÅ ut i løpet av dagen.

Den lille lokale fjelltoppen Tua rett ved huset vårt er en fin luftetur for oss begge.

Jeg fikk spørsmål fra en bloggleser om jeg kunne skrive et innlegg med litt tips i forhold til å ta bilder. Svarte hunder er ikke de enkleste fotomodellene i forhold til lys og innstillinger. Jeg føler egentlig jeg kan veldig lite om foto, og har stort sett funnet ut av ting ved å prøve meg frem. Men jeg skal se om jeg får skrevet et innlegg etterhvert med litt tips og råd, det er kanskje flere som er interessert i dette også?

Når jeg føler jeg har 1000 ting å gjøre frem mot jul, kan turer med Sol føles som tid jeg kunne brukt på andre ting. Men når vi først kommer oss ut, kjenner jeg jo at dette er nødvendig for å hente litt mer energi og å tenke på helt andre ting.

I stedet for hundetrening blir det mye godbitsøk og fryst mat i kongen for Sol. Det er fine aktiviseringstips når tiden ikke strekker helt til.

Sol koser seg med fryst kong, mens Simba lurer på hvorfor han ikke får slikt

Når det blir rolige dager er en firbent venn også gull verdt, de to aktiviserer hverandre og nyter hverandres selskap.

I helgen har vi fått gjort mye. Huset er pyntet til jul, ihvertfall litt. Simba var ekstremt interessert i julepynten da jeg fant frem alle eskene så vi får se hvor lenge ting får stå i fred. I år som i fjor er Sol veldig glad i nissene og synes de er veldig kjekke å bære på.

Vi har fått unna julebakingen, nå er det bare pepperkakehuset som står igjen.

Vi har begynt med noe nytt i år som jeg håper blir tradisjon og det er å lese ett kapittel hver dag i desember i Julemysteriet av Jostein Gaarder. Den er så fin.

Ja, man må prøve å kose seg og nyte desember også, selv om det er en tid med mange gjøremål. Litt tidlig morgenblogging mens det fortsatt er mørkt ute og Kurt Nilsen som synger julesanger i bakgrunnen var en fin start på dagen i dag.

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.