Adferdsendring

Jeg nevnte i forrige innlegg at Sol hadde endret seg litt, og at bjeffingen på ting og mennesker hun fikk øye på ute hadde kommet tilbake.

Det er viktig å ta tak i det og trene når irriterende uvaner dukker opp eller kommer tilbake. Men jeg glemte å nevne at det aller første man bør sjekke ut når hundens adferd endrer seg, er om hunden har det bra fysisk. Jeg har vært litt obs på Sol siden hun har endret seg.

I helgen la jeg merke til at hun ristet litt på hodet når hun var ute. Hun rullet seg også mer enn vanlig, gjerne med hodet først ned i bakken. Jeg kunne ikke hverken se noe eller kjenne noe spesiell lukt fra ørene, men bestilte en time hos dyrlegen. Hun fikk noe å sove på, så de fikk undersøkt henne skikkelig. Hun var så stresset stakkar at det var umulig å få sett skikkelig på ørene.

Dyrlegen fant litt bakterier og litt sopp i ørene til Sol. Det var ikke så ille, så hun visste ikke om det var det som gjorde at hun hadde endret adferd. Vi dro hjem med tabletter og øredråper. Allerede dagen etterpå, var Sol betydelig roligere. Og nå to dager etterpå er hun helt seg selv igjen.

Vi kommer til å legge inn litt ekstra trening på sladretreningen på tur fremover uansett, for å være sikker på at de gode vanene blir godt etablert igjen. Men veldig deilig å se at Sol er normal igjen. Så husk å sjekk hundene dersom de oppfører seg rart, de har ingen annen måte å si fra på om at de har det vondt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.