80%-regelen og større bilbur

Nå er det meldt regn her noen dager så da legger jeg bort lydighetstreningen en liten stund.

Har ikke så mye motivasjon til å trene på klasse 1 øvelsene. Vi har trent på dem så lenge og hun kan dem så godt, det er fellesdekken som står i veien for opprykket for vår del.  Frem mot året første konkurranse er det flatdekken jeg kommer til å trene på i tillegg til fri ved fot. Fri ved fot-øvelsen kan alltid bli bedre og den er så grei å legge inn på de daglige turene. Jeg tar med klikker og litt godbiter så trener vi litt posisjon og vendinger.

I dag var det vind og regn. Egentlig var det joggetur som sto på programmet, men veldig støle muskler etter en litt for hard styrketrening tidligere i uka, gjorde at jeg droppet det. I stedet tok vi oss en lang tur langs lysløypene i skogen. Jeg synes det er koselig å gå i skogen når det regner. Jeg hadde også fylt lommene med stekt kyllingfilet siden jeg hadde planer om litt flatdekk-trening.

Jeg kan fortsatt ikke stole 100% på at hun legger seg ned på kommando, hun har problemer med en gang jeg står oppreist. Det ser ut som det er like vanskelig om jeg står i utgangsstilling ved siden av henne eller rett foran. For å komme oss videre og få den helt sikker i forhold til konkurranse går jeg tilbake til den gode gamle 80% regelen under treningen.

I dag på tur kalte jeg henne inn flere ganger og kjørte 5 økter med flatdekk-kommando. Dersom jeg følger 80%-regelen skal hun greie det 4 av 5 ganger. Det blir da mitt ansvar å legge opp treningen slik at hun lykkes i mer enn 80% prosent av repetisjonene.

Så lenge jeg sitter på huk går det greit, jeg jobber nå med at hun lykkes 4 av 5 ganger når jeg står halvveis oppreist. De gangene hun ikke greier det, hopper hun liksom fram med frambeina for å legge seg ned, men ombestemmer seg plutselig og spretter opp i sitt igjen. Det skjer som oftest når hun er stresset, men det kommer hun til å være under fellesøvelsene på konkurranse med hunder rundt henne.

Når jeg trener på tur slik som i dag, får jeg fram det stresset siden hun løper rundt i skogen når hun plutselig blir kalt inn for å trene.

Ellers trener vi på ro i bilburet hver dag. Jeg har kjøpt nytt og større bilbur så nå skal i hvert fall ikke størrelsen på buret plage henne. Jeg tar tilvenningen gradvis siden hun fortsatt har en negativ assosiasjon til bilbur. Jeg merker allerede stor forskjell, hun er veldig rask til å legge seg ned å slappe av i det nye buret. Jeg har det som kriterie hver gang hun skal ut av buret. Når jeg stanser bilen etter en kort kjøretur sitter jeg i bilen til hun har lagt seg ned, da får hun ut og vi tar et gobitsøk eller en lekeøkt. Når vi trener på ro i bilburet avslutter jeg kun økten dersom hun ligger og slapper av.

IMG_7149

Hver dag trener vi på dette. Enten står jeg utenfor bilen mens hun ligger i buret med lukket bagasjerom, jeg venter til hun har lagt seg ned og vært rolig et par minutter før jeg slipper henne ut og gir belønning. Jeg trener også mens jeg sitter inne i bilen. Da må hun ligge litt lengre før hun får belønning. Jeg har med et blad eller en bok så sitter vi bare og trener på ro. Vi utvider tiden litt for hver gang og målet er at hun etter hvert forbinder bilburet med å slappe av.

You may also like...

4 Responses

 1. Elise sier:

  Jeg også har/må jobbe med at Dexter skal legge seg flat fra utgangsstilling ved kommando. vi og har og bruker mye tid på dette..Men til slutt sitter det, og da er jo mye løst!

 2. Lena sier:

  Ah jeg liker bloggen din, må stadig innom å kikke! 🙂 Du tar kjempefine bilder, er det lov å spørre hva slags objektiv du bruker/foretrekker? 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Det var veldig koselig å lese 🙂 🙂 Tusen tusen takk! Jeg bruker canon 55-250. Det er mitt første objetiv så jeg turte ikke å investere i et rådyrt et, men dette fungerer veldig bra og har grei pris. Når jeg tar bilder inne må jeg ofte skifte tilbake til original objektivet siden du må ha motivet på litt avstand for å bruke 55-250, men ute fungerer det kjempebra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.